Kenapa?Why??????!!!

Posted by: Eyfa Zalifa 1 doakan Eyfa Zalifa



You know what bloggers..ops,maybe here are visitors too who are un-bloggers..Eh,ada ke istilah'unbloggers'?Aku main cakap je..Alah,korang faham-2 jelah..Mesti bosan kan baca karut marut nie?*i know,the answer is yes,right?*Correct me if I am wrong..Cehh,tajuk entry bukan main lagi!!

Aku tengah blogwalking..Alah,cerita nie dah basi,3/4 hari lalu..Aku blog walking..Then aku jumpa satu blog akak nie,..Aku pun bacalah entry dia.."BEN ASHAARI GEGAR LAGI"

Aku peliklah..Apasal Ben Ashaari gegar nie?Rumah dia runtuh ke apa ke?Rupa-rupanya,itu segmen abg ben..Dia buat segmen..Ada banyak-2 link blog kat situ..Aku pun bukalah satu persatu blog diorang..Ada lebih kurang 1000 blog..*Fuyooo!!!*Aku pun visit blog diorang.Tinggalkan link kat master link,shoutmix and ada yang aku komen..Pastu aku click 'follow'..Aku buat nie sebab nak tambahkan followers blog and nak kenalan baru..Yelah kan,follow blog sebab aku interest kat blog tu.

Aku pikir orang tu maybe akan follow aku balik.Rupanya dia tak datang visit blog aku langsung!!Sedihh tau..Korang pun followlah balik..Aku follow blog korang ikhlas tau..Sedih:)..Ada yang baik hati..Diorang follow lah aku balik..Ada yang komen....Love uolss..Kaw nie Zalifa..Kan aku jadi cam nie kena belasah dengan korang :P 

Hehehe..Menyampah nampak?Aku sajer je nak gempakkan entry..heheh.. lah..Frankly speaking,korang tak follow pun tak apa..Tapi aku amalkan prinsip 'TANPA PEMBACA BLOG,BLOG KITA UMPAMA POHON TAK BERBUAH'..So..rajin-rajinlah visit..Followlah dengan ikhlas..Aku tak memaksa lah sayang..*geli plak korang aku panggil sayang kan?*

Korang follow,lagi aku suka..Kadang-kadang aku jeles gak denagn Yuyu Zulaikha..I feel so jealous that she can get 6000 and more followers in just the period of 4 months !!!

Wow!!She is just amazing.Macam aku nie,blog simple,aku kadang-kadang rasa buruk juga,followers sikit,pembaca setia aku rasa setakat nie takde kowt..Ke ada?Hehehe..apa lah yang ada kat blog aku nie sehingga orang nak setia kan?*apalah kau nie zalifa*

I know uols are feeling very-very bored right now..Ada yang menyampah..Korang sokong tak apa yang aku cakap tu?Kalau sokong,tinggalkan komen,kalau tak,tinggalkan comment jugaklah..hehehe:P

Last but not least,Sorry ye bloggers..Aku tahu aku melebih hari nie..But,i made this blog just to tell uolss what i feel..Not to show up!I think uolss are my friends,no..correction..you all are my friends!!Bersyukur juga aku sekurang-kurangnya ada followers..kan?..

 PEACE BUT NOT WAR FRIENDS

Announcement to all bloggers

Posted by: Eyfa Zalifa 0 doakan Eyfa Zalifa



 How are you all?Just wanted to announce something..Aku baru buat banner untuk blog..bapak buruk!!Takpelah..Asalkan ada..Nanti kalau aku ada photoshop ke photoscape ke apa ke,Nanti aku buat best punya! Cehhh!!  *What the...*
Banner tu ada kat bawah sekali(bottom my blog)

Okeyh,new topic,Sesiapa yang ada banner,korang bagitahu aku ek..tak kisahlah cantik ke burokss..Aku nak pasang kat blog aku..*nak promote blog korang*Baik tak aku?Hehehe..Nanti anytime aku free,aku visit blog korang..Yang ada banner tu,korang tinggalkan komen kat entry nie..I would go to your blog and copy the banner..Tapi bila dah ada sekurang-kurangnya 5 banner..Aku akan buat scroll box:)
Kurang dari lima,...no no no..hehe:P

Bila dah cukup lima banner,aku letak kat blog..Lebih lagi bagus!!Ok lah..Rasanya tu jelah..*Curi-curi tangkap gambar korang:P*

My Blog's New Life

Posted by: Eyfa Zalifa 2 doakan Eyfa Zalifa


  
Selamat malam..ops,pagi.Sekarang kan dah pukul 12.10a.m.Takpelah..Just entry nie pendek je..
Korang ada perasan tak blog aku?Dah banyak jugak benda aku add kan?Ada feedjit,shoutmix,date,calendar,blog list,arkib blog dalam scroll box,heartbeat,iklan advertlets,iklan malaysian per click,tukar background blog,blog header tukar font,master link,fb button,and banyak lagilah..Kira rajin jugak:P*bangga eh kaw*eh,mana ada..main2 je..

Yang formspring tu,korang rajin2lah tanya apa2..open!!

Facebook pulak,add lah aku..aku ada buat group baru..'KAMI BLOGGERS SMART'..*cehh,title!!*Korang boleh join..Untuk maklumat lanjut,buka je facebook aku:)

Master link plak,korang plz tinggalkan link..nanti senang aku nak datang terjah blog korang ye:)

Heart-beat rajin2 click ye.Begitu juga dengan yang lain:))

Apa-apa pun,thanks for everything uolss..Love uoll!!

 FINDING MORE STUFF FOR BLOG*nanti blog berat lah Zalifa*I can manage it:P*cehhhh*


P/S:And hoping for a comment on my blog




Bacalah Sampai Habis plz:)

Posted by: Eyfa Zalifa 7 doakan Eyfa Zalifa

Kisah benar... .bacelahh sampai habisss... . Beberapa tahun lepas Ramli jumpa seorang janda bernama Ramlah yang mempunyai anak dara bernama Jamilah. Ramli berkahwin dengan Ramlah dan Jamilah adalah anak tiri Ramli. Selepas itu bapa kepada Ramli, Jamrud berkahwin dengan anak tiri Ramli, Jamilah. Ini membuatkan Jamilah, mak tiri kepada Ramli yang sebelum ini anak tirinya. Jadi ayah Ramli, Jamrud adalah anak tiri Ramli dan memjadikan Ramlah sebagai Mak Mertua kepada Bapak Mertuanya. selang beberapa bulan kemudian, Jamilah anak kepada isteri Ramli, Ramlah melahirkan anak lelaki, Jarul. Jadi Jarul dalah adik kepada Ramli. Tetapi Jarul adalah anak kepada Jamilah, anak kepada isteri Ramli, Ramlah. Menjadikan Jarul adalah cucu kepada isteri Ramli, Ramlah. Sekaligus menjadikan Ramli datuk kepada Jarul, adiknya. Itu tak seberapa lagi. Selepas itu, Ramli dan Ramlah mendapat anak bernama Jayzee. Sekarang Jamilah, anak tiri Ramli dan juga Mak mertua Ramli menjadi kakak dan juga nenek kepada Jayzee. Jadi ayah Ramli, Jamrud menjadi abang ipar kepada anak Ramli yang mana kakak ipar Jayzee adalah isteri kepada ayah Ramli, Jadi sekarang, Ramli adalah abang ipar kepada emak mertuanya, isteri Ramli, Ramlah adalah makcik kepada anaknya sendiri, Jamilah... Anak Ramli, Jarul adalah sepupu kepada ayah Ramli, Jamrud dan Ramli adalah datuk kepada dirinya sendiri... muahahahahahahahhahaha... .isk isk isk... .. nennooo nennooo..neenooo..nenoooo.. phewiiittttt tebabooooooooooo.. aku udah pening... ... . Aku  naik pening menterjemahkan semua nih..bengang sehhh... !!

BEN ASHAARI GEGAR LAGI

Posted by: Eyfa Zalifa 3 doakan Eyfa Zalifa


join k..saper nak join click jea:)love uolss

Baru pasang Heart-Beat

Posted by: Eyfa Zalifa 0 doakan Eyfa Zalifa


Hye uolss..Baru lepas pasang iklan heart-beat..harap ramai jugak yang click..boleh buat pocket money..tak perlulah tadah tangan depan mama mintak belanja sekolah.. :)

Korang rasa ok tak nak pasang kat situ?Bagi aku,lagi org tekan..

Ok lah bye..tu je..entry yang cukup ringkas malam nie..:)

Let's Change To Google

Posted by: Eyfa Zalifa 0 doakan Eyfa Zalifa


hye. today nak update kejap. haha tak mengantu lagi..hehe okay. now ada sumber-sumber mengatakan bahawa GOOGLE ingin menghapuskan blog-blog yang tidak mendaftar menggunakan account GOOGLE. so bila saya dah tahu dari banyak sumber saya pun ragu-ragu. maka saya pun buatlah account gmail and then terus tukar jadikan admin untuk blog saya.

korang dah tukar? saya tidak pasti sama ada perkara ini benar ataupun tidak. perkara ini akan dijalankan pada 25 Jun 2011 nanti, jadi yang tidak beralih ke GOOGLE account selepas tarikh tersebut akan di delete atau di BUANG. :)

saya harap dengan entry ini saya dapat membantu anda daripada blog korang kena delete. harap membantu korang semua. hehe sharing is caring. mari cepat-cepat bertukar ke GOOGLE account. GOOGLE search pun dah banyak tunjuk cara-cara nak tukar ke gmail ni.

okay. semoga berjaya. bye. :)  dah buat apa salahnya comment kan :) hehe
sumber - http://lukmanblogger.blogspot.com/

Perempuan paling Tak guna di dunia tahun 2011!!!

Posted by: Eyfa Zalifa 2 doakan Eyfa Zalifa


Ni lah pompuan paling bangang, paling tak malu, tak sedar diri, harap jak muka cantek tapi otak banyak tahi minyak..Entah aku marah betol dgn pompuan ni, dah memang patut lah mak bapak dia dah tak nak kan kau..dasar tak malu!..arghhhh korang baca lah sendiri malas aku nak marah lama-lama..

BERLIN - Selama ini, seorang gadis berusia 25 tahun berketurunan Turki yang menetap di sini, Sila Sahin menjadi contoh teladan tentang kelakuan baik wanita Islam moden dalam masyarakat berbilang budaya di Jerman, lapor sebuah akhbar semalam.

Dia yang merupakan seorang aktres yang membintangi drama telenovela Jerman, Bad Times disenangi ramai peminatnya dan membuatkan keluarganya berasa bangga.


Namun, langkah terbarunya mengejutkan para peminatnya dan turut menyebabkan mereka yang rapat dengannya naik berang.

Beraksi berahi untuk kulit majalah Playboy Jerman dengan satu payu daranya terdedah, Sila sengaja mahu menyampaikan mesej yang jelas kepada keluarganya yang mengamalkan cara hidup Islam.

"Saya berbogel untuk Playboy kerana saya mahu bebas," kata Sila.

"Gambar-gambar ini merupakan bukti kebebasan saya daripada semua halangan yang terpaksa diikuti semasa zaman kanak-kanak saya," tambahnya.

Keluarganya, bagaimanapun, tidak dapat menerima perbuatan Sila dengan ibunya bertindak memutuskan perhubungan dengan aktres berkenaan.

"Ibu saya masih marah. Ia lebih sukar dengan datuk dan nenek saya, serta ibu dan bapa saudara saya," kata wanita jelita itu di laman web siri televisyen berkenaan.

Dia bagaimanapun, berjaya bercakap dengan ayahnya yang juga seorang pelakon.

Ayah Sila bimbang anak gadisnya akan dibenci bukan sahaja oleh masyarakat Turki di Jerman, tetapi oleh seluruh umat Islam akibat tindakannya.

Sila berkata, dia berbogel untuk majalah Playboy bagi menyeru wanita-wanita Islam yang selama ini hidup terkongkong dan tidak dibenarkan membuat pilihan, termasuk dalam menentukan calon suami serta keperawanan mereka, supaya bangkit untuk bersuara dan bertindak.

Tindakan Sila menjadikannya sebagai wanita Turki pertama yang berbogel untuk Playboy. Dia bagaimanapun kesal dengan tindakan keluarganya yang menyisihkan dirinya kerana isu tersebut.

Dalam satu wawancara, Sila merayu keluarganya supaya memahami punca dia membuat keputusan untuk bergambar tanpa seurat benang itu.

Aktres berkenaan turut merayu keluarganya supaya memaafkan dirinya.

"Saya berharap mereka (keluarganya) dapat memaafkan saya," kata Sila.

"Tolonglah terima saya semula," tambahnya. - Agensi

aku kata : tadi aku dah google gambar tu..dan memang betul la pompuan bangang ni amik gambar dalam keadaan yang memalukan..tak pecaya korang google la sendiri.. Masih sempat lagi ko insaf, cepat-cepat lah buka tikar sejadah mohonlah keampunan..v

Apabila Kamu Berkawan Dengan Lelaki

Posted by: Eyfa Zalifa 0 doakan Eyfa Zalifa




Apabila kamu berkawan dengan lelaki, 
Ingatlah
ada dua pilihan terbentang.
Satu,
Kamu jadi seperti kelapa..
Mudah diperolehi..
Diparut..
Diperah..
Dan diambil santannya..
Lepas tu hampasnya dibuang..

Kedua,
Kamu menjadi sebutir mutiara..
Berada di dasar lautan..
Tersimpan rapi..
Di lindungi kulit..
Bukan senang nak melihat..
Apa lagi mendapatkannya..
Hanya orang yang bertuah..
Berusaha menyelami dasar lautan..
Dapat memperolehinya..
Harganya mahal sekali..
Dan ia akan disimpan selamanya..

Jadi,
Kamu pilihlah samada hendak jadi kelapa
ataupun mutiara???

di sebalik santan...
menjadi penyedap makanan...
diperah segala kenikmatan..
dengan mudah jatuh menjadi titisan...
akhirnya kari habis dimakan...
pulut panggang sisa habis ditelan..
dan santan hilang tak jadi ingatan...
yang terasa lazat hanya kari dan pulut panggang...
orang tak kenang jasa santan...

mutiara..
tertanam didasar yang paling dalam..
sukar andai megharap jadi perhatian kerana
dilapisi kulit keras menghadang...
namun kiranya ditemui insan...
akan menjadi permata hiasan..
terletak tinggi di cincin idaman...
atau dileher nan jinjang..
atau di lengan menawan..
makin lama mutiara tertanam..
makin tinggi nilaian...

tentukan mana satu pilihan..

menjadi santan...
mudah jadi perhatian..
tapi hanya sebentar jadi santapan...
kemudian hilang segala nikmat dan pujian..

menjadi mutiara..
sukar ditemukan..
namun bila dihias indah gadis perawan..
hilang ia... tangisan mengiringi berzaman...


Good Luck My Friend

Posted by: Eyfa Zalifa 0 doakan Eyfa Zalifa


Salam...Entry nie khas buat ika zulaikha..

Just wanted to say,Good Luck for your netball team tomorrow..Hope uolss can do it..Be the winner k..I know you can do it..You are a very good netball player in the school..not even the school,but openly too..

Be confident with your strength..If diorang main ganaz,u pun main ganas asal jangan CONTACT!!By the way,i don't need to say this all..After all,you know by yourself what to do right?

Be positive..Even the others play not too well*if u think so*,but you?you try your very very very extra best!!!

Ah!you have alwayz been a good netball player and i know you can win..Even if you can't*hope that won't happen*,you just calm yourself by saying that you done your very-3 extra best..Maybe the others were playing not so well,or the other team was or were stronger..

Anyway,i hope you and your team be the champion..Never lose hope k..You can do itttt!!Be the champion!!




Nice Blog

Posted by: Eyfa Zalifa 0 doakan Eyfa Zalifa




hey readers.Whatcha doin?I just don't have mood actually this nite.But what to do?These fingers just can't stop from typing..I actually just edited
 my blog a few seconds ago.Okay,maybe a few minutes ago..

Korang rasa background putih okeyh tak?Aku rasa okeyh,but still need something..Urm..maybe some stuff..My blog is just empty without a header.But whata do.I still did not downloaded photoscape.

Hurm..maybe it would just be done tomorrow..you know what's the time now?1 o'clock 48 minutes 15 seconds..Well easy way:1.48:15..

Okeyh,sekarang sebab dah mula ada keinginan nak update blog,entry mesti lebih dari 2..heheh:)itupun tak sure lagi..


Masuk topic lainlah..setakat nak edit blog tu no hal lah!
Tadi aku on9 kol....6 petang..And as everyone knows,aku kalau dah online,sampai 5/6 jam.But followers?Kocek tak penuh sampai 100 lagi:(
So blogwalking tadi..Tengok blog yang kiut miut:)memang kiut:)dahsyattttttt!!

Ada yang blog dia simple but pink jea semua:)I love pink..Urm since when?I dono..Erm..maybe since the time my first blog spoiled..or..after 'skodeng' at some blogs..

1) Comel*Chokilala!good goin'
2)Cutest*Wow,cantiknya blog chokilala!!
3)Beautiful*wow!Awesome:)
           4)Cantik*Nice blog dea


Malas plak nak banyak-banyak..haaawww!!mengantuk lah:)i m finding my sweet blanket with my sweet and soft pillow..Where are you miss blanket and mrs.pillow?

I really gotta go guyz..i thought maybe i can update more than 2 posts,but it just went half..Now you just stop laughing,can you?

Aha!Yuuuuhhhuuu miss blanket and mrs.pillow??




Tutorial #1 Cara membina hidden shoutbox di tepi blog

Posted by: Eyfa Zalifa 0 doakan Eyfa Zalifa





Hari nie aku nak bagi tutorial first aku..First time buat tuto,so lau ada silap,jangan teragak-agak bagitahu yeActually,ramai dah tau cara nak buat hidden shoutbox kan?Takpelah,kita start dengan yang ringan-rinagn dulu...Ok,tak nak waste time..Jom start..ready?1,2,3 go..!!

Langkah 1

Log in blog => Dashboard => Edit Layout => Add A Gadget. Seterusnya klik pada HTML/Javascript..


Copy code kat bawah ni pada notepad..*Tulisan berwarna biru gantikan dengan code shoutbox korang..












<style type="text/css">
#gb{
position:fixed;
top:50px;
z-index:+1000;
}
* html #gb{position:relative;}

.gbtab{
height:100px;
width:30px;
float:left;
cursor:pointer;
background:url('http://3.bp.blogspot.com/_LZtXSNcp76A/SzzN08B1K5I/AAAAAAAAA0U/QT4rY6-FhI8/s320/tabs.png') no-repeat;
}
.gbcontent{
float:left;
border:2px solid #666666;
background:#F5F5F5;
padding:10px;
}
</style>

<script type="text/javascript">
function showHideGB(){
var gb = document.getElementById("gb");
var w = gb.offsetWidth;
gb.opened ? moveGB(0, 30-w) : moveGB(20-w, 0);
gb.opened = !gb.opened;
}
function moveGB(x0, xf){
var gb = document.getElementById("gb");
var dx = Math.abs(x0-xf) > 10 ? 5 : 1;
var dir = xf>x0 ? 1 : -1;
var x = x0 + dx * dir;
gb.style.right = x.toString() + "px";
if(x0!=xf){setTimeout("moveGB("+x+", "+xf+")", 10);}
}
</script>
<div id="gb">
<div class="gbtab" onclick="showHideGB()">   </div>
<div class="gbcontent">
Masukkan kod Shout Box di sini
<div style="text-align:right">
<a href="javascript:showHideGB()">
[close]
</a>
</div>
</div>
</div>
<script type="text/javascript">
var gb = document.getElementById("gb");
gb.style.right = (30-gb.offsetWidth).toString() + "px";
</script>




Langkah 3

Code code yang anda copy pada notepad tu (code kat ats nie)pada html/javascript..
Akhir sekali klik Save dan jika anda berpuas hati dengan hasilnya, tinggalkan comment.


Ada satu lagi cara..


1)Korang log in dashboard=>edit layout=>add a gadget=>html/javascript


2)Copy code di bawah ini pada html/javascript tadi..Jangan save dulu!!


3)Gantikan ''masukkan code shoutbox di sini'' dengan code shoutbox korang..


4)Click 'Save' dan lihatlah hasilnya.


Good luck n selamat mencuba..apa apa soalan sila tinggalkan comment



Entry rahsia g..

Posted by: Eyfa Zalifa 0 doakan Eyfa Zalifa


Tak berani tekan?

Posted by: Eyfa Zalifa 0 doakan Eyfa Zalifa

Cute stuff in one entry

Posted by: Eyfa Zalifa 0 doakan Eyfa Zalifa
..Apa khabar?Sihat?I hope so..Nampak tak tajuk entry kali nie?"Cute stuff in one entry"
Apa benda pula nie?K lah..tak nak bazir masa and boringkan uolss..Cuma nak korang tengok je betapa cutenya entry kali nie..tak perlulah penat penat baca..






Ok..selesai..cute tak?Cute kan?Pasni mesti banyak blog yang cantik..kikikiki..!!K lah..nak ciao..Nanti lau ada masa,update lagi k..Setia terus di blog Zalifa@Gadiz Blogger

Sajer je nak bagi blog blinking sikit:P

 Jangan lupa tinggalkan comment korang..Wajib!!

Footprint sini:)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

WHATEVER I THINK Copyright © 2010 Design by Ipietoon Blogger Template Graphic from Enakei