Macam mana aku sambut Mother's Day?

Posted by: Eyfa Zalifa



Hari ini 8 Mei..Hari yang paling bermakna buat ibu-2..Bermakna buat anak-anak juga..Selamat hari ibu mama!!Sayang mama!!Terima kasih kerana memelihara saya mama!!Love u sooooo much..



Hari nie sambut mother's day biasa jea..Just I bought a Swiss Polo handbag..First,pergi bank keluar RM300..Then tak tahu nak start dari mana..Nak beli dari mana nie??Last-2,I went to Times Square .Dah tu yang paling dekat and maybe ada kot choices..Kalau tak ada pergi pavillion sudaa..Tapi tak sangka!!Ada banyak sangat choices..Dah rambang mata dah nie..
Then,minta opinion someone..Dia kata beg peach tu cantik..Aku pun dah lama attracted kat bag tu..

Eiiii cantiknya!!!Tengok harga plak..Cukup ke nie duit?Tengok harga:RM299.99!!Murah apa..sebab discount 20%

fuhhh...!!Nasib baik..duit cukup dah..Tapi ada gak lah bawak advance RM60.Mana tahu tak cukup ke kan..Ye ke nie nak beli?Beli jelah..Nanti birthday dia tak payah beli..hahahahaha!!Main-2 jea..Of courselah beli kan..Then singgah Petaling Street dekat dengan Popular tu..Ada kedai bunga..Apa lagi?Amik ros lah..but sekuntum je because kalau beli sejambak,saper nak jaga?Yang tu sekadar normal jea..



Pastu datang rumah..Check dulu ada mama tak..kalau dia nampak tak best lah kan...:P

Yeah!Tak ada..kat bathroom...:)Nasib bak..Sekarang dah pukul 6 ptg dah..Daddy mana?Hah!!baru amik nama,dah muncul..Pastu aku panggil dia.."di,ingat plan tak?''
"Ingatlah"jawab daddy..

Okey,dah pukul 7..Call KFC..Minta deliver KFC..Order one bucket,5 cheese wedges,2 botol pepsi and others..Pihak KFC kata akan sampai dalam 20 minit..Okey,Everything steady..

Tok,Tok,Tok
Mak aku pun tengah duduk dalam hall..Semua ada actually..
Pastu lepas orang KFC dah pergi leas dibayar,SURPRISE..!!!
Mak aku kata..patutlah dari pagi tak ucap..hehehe..

Pastu aku cium dia..aku kata happy mothers day mama!
Then as usual,aku serve dia..Makan beramai-ramai..Then aku basuh semua pinggan mangkuk,gelas cawan,susu sudip.hehehe..*ini unusual!!*

Then,aku and adik aku dok kat hall..After that,aku pergi almari aku..Bukak n keluarkan handbag..*tak sempat nak snap tunjuk korang..nanti aku tunjuk..*
Aku datang luar and tunjuk kat dia sambil kata ni untuk mama..Dia terharu..Thanks berkali-kali..pastu dia belek-belek..:)Dia puji o...berbaloi aku beli..heheh..Dia kata cantik,dah lama nak beg cam ini..

Huhu..rasanya entry tak panjang,cuma dah terlalu panjang:)So,angkat kaki..Then after that pergi pasar jap..beli chiu chong fan..(yong tau fu)..And bapa aku pula beli sayur-2..
Hehehe...itupun nak cerita:P
Oklah..dah panjang sangat entry..Nie yang paling panjang sebenarnya:)



0 doakan Eyfa Zalifa:

Post a Comment

TERIMA KASIH KERANA KOMEN YA :)Really appreciate it..

Footprint sini:)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

WHATEVER I THINK Copyright © 2010 Design by Ipietoon Blogger Template Graphic from Enakei