Tutorial 2:Auto-publish Post

Posted by: Eyfa Zalifa


Okey,tetibe ada mood nak buat Tuto Auto-publish Post nie.Sebenarnya apa auto-publish post nie?
Maksudnya,contoh korang rasa korang akn tak online buat jangka masa lebih dari 2 hari contohnya,korang boleh guna auto-publish post nie.Korang set tarikh dan masa,n then post tu akan update..So blog korang akan sentiasa ACTIVE..

1)BLOGGER DASHBOARD>NEW POST

2)Then tekan POST OPTIONS.Pastu akan keluar OPTIONS seperti kat bawah nie


KLIK UNTUK TUMBESARAN MENDADAK

3)Akan ada Post Date And Time dalam kotak Options tu kan?Jumpa tak?Pastu ada pilihan Automatic ngan Scheduled At kan?

4)Pilih SCHEDULED AT

5) Tulis tarikh dan masa korang nak post tersebut dipublishkan..Then tekan Publish!Siap!

Kalau korang nak check post korang yang tarikh ngan masa di'set' tu korang pergi kat Edit Post..Then tekan Scheduled..Ada faham?Tak faham tengok kat bawah nie..


Okey,senang tak?Kalau menjadi,do comment ye,,Apa-apa masalah boleh bagitahu ok..



1 doakan Eyfa Zalifa:

Ika zulaikha on 21/5/11 6:45 PM said...

aku jarang update ah :)

Post a Comment

TERIMA KASIH KERANA KOMEN YA :)Really appreciate it..

Footprint sini:)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

WHATEVER I THINK Copyright © 2010 Design by Ipietoon Blogger Template Graphic from Enakei