Tutorial #11 Buang Word Verification Comment

Posted by: Eyfa Zalifa 1 doakan Eyfa Zalifa
Aku paling tak suka bila ada word verification bila nak comment tu..Malas you know..Tapi aku tahan jugak..:)

Korang yang tak suka word verificaion kat blog tu,bolehlah buang ye..Senang sangat2..

Sign in Blogger>Dashboard>Settings


Tekan button Comments tu ok?Scroll ke bawah..


Tekan No ye..Then Scroll ke bawah dan Save Settings..Kalau tak save,tak jadilah ye..

Yeah!Selesai!Senang kan?Dah cuba,comment lah bagi hargai jasa aku buat tuto nie:)

Posted by: Eyfa Zalifa 2 doakan Eyfa Zalifa
"Jangan Kejam Terhadap Haiwan wahai "BINATANG HOII"
Nie   kata Sis Farah.. Tengok blog sis farah..amik dari situ..untuk sebarkan ilmu kan..



Kalau jumpa betina zalim ini.. jom pijak ramai-ramai  baru hang tahu apa rasa kena pijak!ZALIM!!  Bangganya dia buat perangai macam binatang!!



Kononnya baik!Macam nak bawak rumah je..




Ingatkan dia geletek..


Sayu tengok kucing comel nie..Bakal jadi mangsa perempuan ****

Episod Penyeksaan bermula!


Masih bernyawa...kesiannya..Rasa nak nangis tengok..

Pembunuhan kejam!Tumit kasut dia masuk dalam mulut kucing tu):

SO sad! Matanya terkeluar.. :'(Ya Allah!Kau seksalah wanita nie seperti dia seksa kucing itu:(

Tak cukup lagi ker??

Baru puas hati kaukan? Dasar kebinatangan!
Sedih tengok..kesiannya..!!Perempuan nie kan..hish!

P/S : Ini baru sikit keluar kat internet. Mungkin lagi banyak kes kejam macam ini di alam realiti. Manusia sekarang dan macam binatang walhal lagi teruk dari binatang! Allah hukum kau nanti lebih teruk!!Kesian kucing tu..

"kotak bulat promote blog''

Posted by: Eyfa Zalifa 6 doakan Eyfa Zalifa

Sebab apa blog saya patut dipromote?Blog saya dashing,amazing,lawa,cantik,entry menarik..Geli ke?Haha!Main-2 jea..Sebab nak tingkatkan followers=)Kesian saya..Followers baru 149..

Blog nie entry pun not bad kan?*konon*

Cepat!Tutup pukul 11.59 =)

Blog dan aku

Posted by: Eyfa Zalifa 1 doakan Eyfa Zalifa
Assalamualaikum..Tadi tengah blogwalking di blog-blog melalui segmen encik sifu.Singgah pulak baca entry kat.:MAK DARA

Pastu terjumpa perkataan segmen..Baca baca tengok itu segmen Mak Dara..


*Click header vogue Mak Dara*

Okey,before tu nak kena jawab 10 soalan dulu..Wow 10!!Best nya!Lagi banyak lagi aku suka!!

1) Apa nama blog anda?
Nothing Is Ordinary 

2) Kenapa anda memilih nama itu?
Kata2 motivasi untuk diri:) 

3) Tema warna blog anda?
Dark Brown+Light Brown..Cantik apa!Hahaha!! 

4) Dalam sehari berapa kali anda mengupdate entry di blog?
Sekurang-kurangnya 1/2 entry.Saya buat scheduled entry.Takut tak sempat nak online blog.Sayang my blog very-2 much! 

5) Isu atau topik yang selalu dimasukkan dalam blog anda?
Fakta,Buletin,Pelik-2,Lawak,Tutorial dan apa-apa sahja yang terjah benak saya! 

6) Kenangan manis/pahit selama anda berblog?
Manis tu..erm..Dapat 100 followers..Tu pun bersyukur:)Ok,jangan perli aku ek! 

7) Blogger Idola (kalau ada)?
Ben Ashaari,Hanis Zalikha,Irine Nadia Marcello 

8) Target follower untuk blog anda?
500 je dulu..Ok lah nie..Tak mau jadi tamak sangat=) 

9) Namakan satu benda yang paling anda suka yang terdapat dalam blog anda?
Shoutbox.Coz bolehlah saya berhubung dengan blogger otai.. 

10) Kata kata ucapan untuk Blog anda...

Moga-2 dapat lebih ramai followers.Dapat perbaiki kesilapan semasa blogging.Apa-2 kesilapan boleh bagitahu.. X gerenti aku x marah..hahaha!!

Thanks ye buat segmen nie..

seorang perempaun selamba je jalan tanpa seurat benang pun!!!

Posted by: Eyfa Zalifa 0 doakan Eyfa Zalifa

GUANGZHOU - Seorang perempuan muda menghebohkan orang ramai di jalanan di Guangzhou, China Selatan. Perempuan tersbut berjalan kaki dengan tanpa pakaian sehelai pun.

Perempuan yang diperkirakan berumur 20 tahunan tersebut tertangkap kamera CCTV sedang berjalan kaki di sisi-sisi jalan daerah Ghuang Zhou.

Perempuan tersebut tidak berhenti melangkahkan kakinya hingga dia memasuki sebuah hospital bernama Zhongshan. Di sana seorang jrurawat memberikannya pakaian.

Hingga berita ini dikutip dari Orange, polis masih mengidentifikasi perempuan tersebut.

Dunia dah nak kiamat kan..

Tutorial #10 Membuat blog bersalji

Posted by: Eyfa Zalifa 0 doakan Eyfa Zalifa
Tuto kali nie senag je..Korang suka salji?Tutorial kali nie ada kena-mengena gak ngan salji nie..First korang g kat...
  • Sign in blogger > design/layout > page elements > add a gadget > and pilih HTML/Java Script .
  • Copy dan paste code di bawah nie ek.
Ini untuk salji berwarna PUTIH..sesuai untuk wall hitam atau dark colour ok sayang?
<script type="text/javascript" src="http://www.yourjavascript.com/14104214083/snow-white.js"></script>

dan ini untuk salji HITAM sesuai untuk wall putih atau light colour:)


<script type="text/javascript" src="http://www.yourjavascript.com/03441140321/snow-black.js"></script>

  • dan SAVE..tengok hasilnya..Kalau rajin boleh preview:)

"SAYA .. "

Posted by: Eyfa Zalifa 1 doakan Eyfa Zalifa
Santai Bersama BEN ASHAARI

Okey,nasib baik betul aku dapat singgah blog abg ben nie..Aku macam..terdetik hati aku nak tengok blog dia..Aku nie dah jadi peminat blog dia dah..Segmen nie,tak kira apa,wajib join!Harap dapat tambahkan followers:)Jom!Cepat!Cepat!!

GADIS DIROGOL OLEH LELAKI YANG BARU DIKENALINYA!!!

Posted by: Eyfa Zalifa 1 doakan Eyfa Zalifa

MELAKA 26 Jun - Ibarat sudah jatuh ditimpa tangga, seorang gadis berusia 17 tahun bukan sahaja hidup sebatang kara akibat dibuang keluarga, malah turut menjadi mangsa seksual seorang lelaki yang baru dikenali.

Peristiwa hitam itu bermula apabila suspek membawa mangsa ke sebuah rumah di Taman Asian Selatan, Jasin, lalu mengurungnya selama seminggu bermula 19 Jun lalu untuk dijadikan pemuas nafsu.

Jurucakap polis memberitahu, sepanjang tempoh itu, mangsa dikatakan bukan sahaja dirogol malah turut dipukul sehingga cedera.

"Mangsa akhirnya dibebaskan semalam sebelum dia membuat laporan polis hari ini. Bertindak berdasarkan maklumat laporan, polis menahan suspek hari ini," katanya ketika dihubungi di sini, hari ini.

Katanya, mangsa kini dilaporkan sedang dirawat di sebuah hospital ekoran daripada kecederaan yang dialami.

Ketua Jabatan Siasatan Jenayah negeri, Asisten Komisioner Raja Shahrom Raja Abdullah ketika dihubungi hari ini mengesahkan kejadian dan siasatan dilakukan di bawah Seksyen 376 Kanun Keseksaan.


Ya Allah!Apa perasaan gadis tu?Sedihnyer..Aku tak percaya kat lelaki yang baru kenal duwh..x boleh percaya!!

Tutorial #9 Energy Saving Mode

Posted by: Eyfa Zalifa 2 doakan Eyfa Zalifa
Okey,korang better pasang benda nie kat blog korang
Firstly,benda nie sebenarnya untuk menjimatkan tenaga,kuragkan karbon dioksida..
Kita dapat jugaklah berjasa kat alam sekitar dengan selamatkan alam sekitar kita..
Benda nie akan berfungsi kalau korang biarkan blog korang untuk setengah minit..kata sis farah lah..

Tanpa gerakkan mouse/cursor..

Okey let's start now.

1. Sign in blogspot > Design > Edit HTML
2. Cari code ini, nak senang cari tekan Ctrl F dan paste code di bawah dalam kotak find..


<head>

Lepas jumpa,copy code bawah nie dan paste di bawah code yang dicari tadi ek :)

<script language="javaScript" type="text/javascript" src="http://www.onlineleaf.com/savetheenvironment.js"></script>

Preview sebelum Save..Atau Save terus.Nak test,tunggu beberapa saat.Then akan muncul online leaf..screen jadi hitam..Okey,bye..Hope jadi..Commentlah ye..i sayang orang yang comment nie:)Save our Earth!!

Terkejut tengok berat blog!!Jom timbang

Posted by: Eyfa Zalifa 0 doakan Eyfa Zalifa
Baru timbang berat blog..Takdelah gemuk mana kan..Hehehe,,Internet aku 0.02 seconds je dah load..Internet korang yang lambat kot..HEHEHE..Kena kuruskan badan sikit je..Tak payah banyak banyak..Aku tak suka kurus..Walaupun itulah hakikatnya..

Dahlah!Jangan nak perli aku..Aku tak suka orang perli aku..:)Kalau korang nak test:SINI

Bang,jom g jalan-jalan

Posted by: Eyfa Zalifa 14 doakan Eyfa Zalifa
Assalamualaikum dan Salam Sejahtera..Thanks Bro Ben buat...buat apa ek?Kira macam segmen lah jugak:PWhatever..but I'm going to participate:)

Santai Bersama BEN ASHAARI

KLIK SINI UNTUK JOIN:SINI

Dahsyatnyer!Tak mandi selama 37 tahun???

Posted by: Eyfa Zalifa 2 doakan Eyfa Zalifa
Assalamualaikum!Okey,sejak muncul nie secara tetibe,nak kongsi satu cerita nie.Bukan fake eh,tapi fact:)Seorang lelaki yang tak mandi selama 37 tahun!!bukan 37 jam ek!*Ya Allah,tak melekit ke badan tu?*



Apa-apa pun, perkara ini berlaku di varanasi di mana seorang lelaki yang dikenali sebagai Kailash Singh, 65 tahun dikatakan yang paling berbau di dunia kerana tidak mandi selama 37 tahun. *Kenapa benda nie terjadi?? Tak ada air ke?*

Hakikatnya, menurut sumber yang diperolehi, lelaki ini mempunyai sebabnya yang tersendiri untuk tidak mandi selama 37 tahun iaitu kerana inginkan anak lelaki, Lelaki ini mengikuti saranan daripada seorang pendeta untuk tidak mandi. 

Lantas...   Sejak tahun 1974, Kailash pun memutuskan untuk tidak mandi. Bahkan lelaki yang tinggal di Desa Chatav, Varanashi, India ini lebih memilih mati daripada mandi. Walaupun pekerjaan Kailash sehari-hari adalah bertani, dimana pekerjaan ini mengeluarkan banyak keringat. Dia 'membersihkan' dirinya dari keringat dengan cara berjemur di petang hari sambil mengisap ganja. *Wooooww!Dahsyat!!*

Macam macam ragam dunia nie kan?

P/S:Okey,nak cakap sikit,sikit je tau.Pasal entry yang 50 places yang patut korang kunjungi tu,aku dah malas nak buat.Frankly speaking eh.Sebab tak ada yang komen kecuali sorang.Thanks ye yang komen tu.But I'm really fed up!I just can give you the website url where you can find out about other places that I have not included..Sorry ek..Ingat nak buat,tapi nampaknya tak ada yang interested..

So wasting my time kan?Dahlah kena watermark,kena save semua apa..

By the way,selamat hari Sabtu!Hahahaha!Lepas nie kalau ada masa aku update lagi okey:P


Tutorial #8 Print Screen guna PAINT dan PHOTOSCAPE

Posted by: Eyfa Zalifa 4 doakan Eyfa Zalifa
Sebenarnya ada 2 cara nak print screen nie..Yang aku tahu guna Paint dan kedua guna Photoscape.
Aku lebih suka guna Photoscape.Senang sikit.Tapi ada yang prefer Paint..Suka hati korang lah nak yang mana..Tapi aku bagi tuto untuk kedua-duanya.

Print Screen Guna PAINT

1)Korang bukalah gambar yang korang nak print screen tu.

2)Tekan CTRL dan Print Screen serentak.


 3)Buka Paint.Then korang RIGHT CLICK pada mouse dan tekan PASTE.

4)Kalau nak boleh crop.Kalau tak nak tak payah.Tekan SAVE terus yee!!Kalau nak tengok gambar tu terus buka picture,then print screen korang akan muncul.Faham tak sayang?

Print Screen Guna PHOTOSCAPE


1)Make sure dah ada photoscape ya sayang?Tak ada?Download..Okey,kat depan Photoscape tu korang tekan Screen Capture.Untuk rujukan tengok bawah nie..


2)Bila korang click Screen Capture,ada satu kotak akan muncul..Contoh kat bawah nie..



3)Lepas tu korang boleh pilih sama ada nak capture FULL SCREEN/WINDOW/REGION..Tapi aku rasa baik korang pilih Full Screen senang sikit..Kalau pilih Region,korang boleh Pilih yang mana korang nak capture dengan cara crop rectangle..

4)Click lah mana satu..Nak Full screen ke apa ke..Then korang tekan capture lepas pilih.Pastu korang pergilah kat mana korang nak print screen..Kotak tu akan muncul sekali.Contoh:



 

5)Lepas korang dah click capture.Akan ada bunyi bip..Means tengah capturing.Lepas dah.Korang tak payah buat apa-apa dia akan muncul sendiri kat Editor ok..Then,korang faham jelah kan..Nak watermark ke nak crop ke.Okey?Ada faham?Penat tahu buat tuto nie..Jangan senang2 copy..Kalau nak copy paste bagitahu dulu..*macamlah ada yang nak copy*


Okey,siap!Leave your comment tanda menghargai..hehe:)

Footprint sini:)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

WHATEVER I THINK Copyright © 2010 Design by Ipietoon Blogger Template Graphic from Enakei