Ramadan oh Ramadan!

Posted by: Eyfa Zalifa 1 doakan Eyfa Zalifa
 

Kepada semua pengunjung blog ini,Zalifa ingin ucapkan Ramadan Mubarak!Selamat Menyambut Ramadan,bulan yang penuh dengan keberkatan..Moga-2 pada bulan ini kita dapat melengkapkan diri kita dengan amal ibadah supaya dosa yang lalu diampunkan oleh Allah S.W.T.

As the mountain high,
U move without sigh;
like the white linen flair,
Purity is always an affair;
As sunshine creates morning glory,
fragrance fills years as flory;
with the immaculate eternal smile,
attached to u mile after mile;
All darkness is far away,
As light is on its way;
Wish all of u a very happy Ramadan!


Pada bulan ramadan ini kita perlu banyak 


dan Membaca 


Serta perlu banyak membaca


supaya dapat 


Dan dapat 



Pada bulan yang penuh keberkatan ini apa-apa

  

kita akan diterima:)

Bulan puasa nie juga kita 

sebelum berbuka..Bukan itu sahaja,pada.....

Bulan al-mubarak ini kita wajib





So,lastly,nak ucap sekali lagi..

The next irine nadia marcello

Posted by: Eyfa Zalifa 0 doakan Eyfa Zalifa
Huhu..tak tahulah kan..Tgh blogwalking,jumpa lak satu post nie..Nak tahu?Click je:Sini

Namanya:......try tengok sendiri:)hehe..Oklah bye ye...header muka iras2 irine:)

Malaysia tak kalah lah!

Posted by: Eyfa Zalifa 0 doakan Eyfa Zalifa
Malaysia tak kalah!Malaysia telah membuktikan bahawa penyokong mereka lebih banyak daripada Singapore..Mereka lebih diminati!Mereka lah paling hebat!Go Malaysia Go!

Mungkin tak ada rezeki kowt..Nevermind,you'll can still try your best..Cuba baiki kelemahan tu..Focus apabila pihak lawan berdekatan dengan anda..Tadi aku tengok dah 1-1,ingatkan:"alah!mesti boleh menang punya,Singapore apa tahu!"

Tapi terkedu seketika..Huhu..Tak pelah..Next time do your best..:) Lebih besar halangan yang kita tempuhi,lebih besar kejayaan yang kita kecapi..Betul tak?

Before nie takdelah minat sangat kat football sebenarnya..:)But,dah mula addicted dah..parah nie!Huhu..Apa perasaan korang sekarang?Sedih?Gembira?Kecewa?Sakit hati?Suka sangat?

SEGMEN MENAMBAH FOLLOWER: Saya Blogger Wanita

Posted by: Eyfa Zalifa 13 doakan Eyfa Zalifa
!                                                                             LUNA LANUN !

Assalamualaikum..Memandangkan sekarang free,so join lah segmen lagi..Hehe..

Oke,nak join?Click saja header tu seyh..Follow saya tahu kalau sudi..Jangan lupa cakap "follow sini,do follow me back ya" kat shoutbox atau sewaktu dengannya..Kalau tak,entahlah!

SAYA NAK GA DARI KOREA DAN BANDUNG!

Posted by: Eyfa Zalifa 1 doakan Eyfa Zalifa

Assalamualaikum..Jom join GA kali nie..Tak susah pun sayang:)

Photobucket

klik banner untuk join ya..Bestnya GA nie..Jom ramai-ramai join..Ngee~Oke,nak tag 2 orang ek..

Nak tag:



Dah join..Nak join?Click banner yang cute tu..Before 15.08 ek..Thanks ya kerana anjurkan GA nie..:)

BEN ASHAARI AJAK JOIN BLOGLIST BLOGGER BARU

Posted by: Eyfa Zalifa 11 doakan Eyfa Zalifa
Santai Bersama BEN ASHAARI

Apa macam?Ada minat?Harap ada lah juga blogger yang sudi masukkan aku dalam bloglist mereka...:)

Bye..join sebelum kol 10 ek:)

Duit Syiling Baharu mulai 1 Januari 2012

Posted by: Eyfa Zalifa 2 doakan Eyfa Zalifa




Selepas 20 tahun, Bank Negara Malaysia (BNM) akan memperkenalkan siri ketiga duit syiling Malaysia yang akan berada dalam edaran pada 1 Januari 2012.
Siri ketiga duit syiling tersebut adalah bagi denominasi 5 sen, 10 sen, 20 sen dan 50 sen.
Gabenor BNM, Tan Sri Zeti Akhtar Abdul Aziz berkata, duit syiling tersebut akan menggantikan duit syiling sedia ada dan ia adalah lebih kecil dan ringan untuk memudahkan orang menggunakannya.

''Duit syiling baharu ini dibuat dengan menggunakan kemajuan terkini dalam teknologi pembuatan duit syiling dengan memasukkan ciri-ciri keselamatan lebih baik bagi mengelakkan pemalsuan.
''Sementara itu, duit syiling sedia ada akan dikeluarkan dari pasaran secara beransur-ansur bagi memudahkan semua pihak termasuk vendor dan mereka yang menguruskan mata wang.

''Vendor yang mengendalikan mesin wang tunai akan diberikan tempoh selama enam bulan untuk mengubah suai mesin mereka bagi memudahkan penggunaan duit syiling baharu itu,'' katanya.
Beliau berkata demikian pada sidang akhbar pengeluaran duit syiling peringatan untuk siri ketiga duit syiling baharu Malaysia di sini hari ini.
Zeti berkata, pada bulan September ini, siri keempat wang kertas turut akan dilancarkan oleh Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak.

''Pengumuman lanjut mengenai wang kertas siri keempat itu akan dibuat pada bulan September dan ia turut memperkenalkan ciri-ciri keselamatan baharu,'' katanya.
Tambah Zeti, ciri-ciri unik yang mencorakkan budaya dan warisan negara menjadi sumber inspirasi reka bentuk syiling baharu ini.
''Motif reka bentuk duit syiling ini memaparkan keindahan alam semula jadi, flora dan fauna serta seni kraftangan tradisional yang terdapat di Malaysia.

''Ia didatangkan dalam warna kuning dan perak mempunyai sisi tepi berbeza-beza bagi membolehkan orang ramai dan mereka kurang upaya penglihatan untuk mengenali dan membezakan dengan lebih baik jenis-jenis duit syiling tersebut.
''Manakala logam baharu yang digunakan untuk membuat duit syiling itu adalah dari jenis yang lebih berkualiti dan tahan lama,'' jelasnya.
Reka bentuk duit syiling baharu itu bagi bahagian hadapan motif denominasi syiling lima sen, 10 sen dan 20 sen memaparkan 14 titik melambangkan 13 belas negeri serta Wilayah Persekutuan dan motif syiling 50 sen mempunyai lima garis mendatar bagi mewakili lima prinsip rukun negara.
Bahagian belakang pula bagi kesemua duit syiling memaparkan motif yang sama iaitu bunga raya, tahun penempaan, nilai muka duit dan perkataan Bank Negara Malaysia.


Sementara itu, motif bagi setiap denominasi adalah seperti berikut, 50 sen menunjukkan sulur kacang, 20 sen bunga melur, 10 sen motif Orang Asli dan 5 sen dengan Destar Siga.
BNM telah mengeluarkan set syiling peringatan sebanyak 500,000 secara berperingkat-peringkat yang dipakej secara khas dan akan dijual pada harga RM10 bagi setiap set.
Duit syiling peringatan itu akan mula dijual oleh BNM esok di ibu pejabat BNM dan cawangannya di Pulau Pinang, Johor Bahru, Kuala Terengganu, Kota Kinabalu dan Kuching.



copy from:Misz Sheyla

“Saya Nak Join Segmen Review dari Cahaya Azyla”.

Posted by: Eyfa Zalifa 1 doakan Eyfa Zalifa

Jom join!untuk direview blog tu..Macam blog aku nie,rasanya banyak yang patut diubah..Nak bagitahu sikit..Blog nie dalam pengubahsuaian ye..Nanti bila dah okey,bolehlah start blogging..hehe..Nak blogwalking pun takde masa coz i need to do my geography folio..

Ok..dah!Tak payah nak citer pasal benda lain..

Jom join sama-sama..Nak tag boleh?Sebenarnya tak payah tag..tapi nak tag gak..


saper tu?of coz Achik Syida yang cute n santek...

Segmen Mari Cari Kembar Blogger

Posted by: Eyfa Zalifa 8 doakan Eyfa Zalifa

Wah!Segmen kali nie memang simple dan best sangat..Join sekali untuk tambah kenalan..Okey,Cik Najihah tanya bila tarikh lahir korang..Alah!Dah lalu dah pun..10 June 1997..ada tak yang lair tarikh yang sama?Heheh..

Assalamualaikum..Bye

BEN ASHAARI TANYA BERANI KE KRITIK BLOG AKU ?

Posted by: Eyfa Zalifa 7 doakan Eyfa Zalifa
Santai Bersama BEN ASHAARI

Nak join click header di atas:)

Segmen Miss Nadya :: Motif Kenal Blogger Lain

Posted by: Eyfa Zalifa 8 doakan Eyfa Zalifa

Nak join segmen Miss Nadya:)Senang jea..Jom join before 29 July,11 pagi..Suka sangat join segmen:)Hehe..kalau saper-saper yang buat segmen,contest,GA,Bloglist,atau lain-lain jangan lupa ajak Zalifa untuk join ya:)Insya-Allah saya akan join:)

Ok dah!Ada 3 soalan yang kena jawab ek..3 je pun..Senang palk tu.Tak payah nak susah-susah pikir..


NAMA:Zalifa Binti Abdullah*panggil Zalifa ke adik ke kakak ke apa ke, apa-apa yang korang suka..asalkan yang baik-baik sudaa..*

UMUR:14 TAHUN,1 BULAN 15 HARI

NEGERI:WILAYAH PERSEKUTUAN KUALA LUMPUR

SAYA ADALAH BLOGGER GIRL TERMALU

Posted by: Eyfa Zalifa 1 doakan Eyfa Zalifa

Cehh!Saya blogger girl termalu..Wakaka!Kononnya lah..Hehe..Takde malu langsung kalau kat dunia blogging sebenarnya..Semua kita kenal sama kenal lorh:)  

Haha!Kalau nak join,sila click header blog yang dashing menawan tu ya:)Hurry up!Kenapa?Sila click header untuk maklumat lanjut..:)Hahax!

Segmen Cuci Mata

Posted by: Eyfa Zalifa 2 doakan Eyfa Zalifa



Boringnya malam nie..Dahlah tak makan dari pukul 3 tadi..Gastrik..hehe..

Ok,dari aku mula pancing simpati korang,what!simpati?!OMG!I don't need oke..Hehe

Okey,nak straight to the point..Ada segmen lagi..Nak join:)

Syarat-syarat

1)Buat entri bertajuk : “ Segmen Cuci Mata  " *Done*


-> Dalam entri tersebut korang letak link blog


dari mana korang tahu segmen ini

Aku dapat tahu pasal segmen nie dari :
SINI

-> Berapa jumlah Follower yang korang ada,tuliskan tarikh hari ini sekali….


Jumlah followers totally,campur blog lama punya transfer sini:241+82=323 :)

-> Bila korang start berblogging?

Buat blog pada MAY 2010,active pada 2011

-> Jantina korang?

Perempuan

2)Letakkan banner diatas berserta link segmen ini *Done*


3)
Siap semua ..Linkkan entry korang kat komen ini(tekan header:)….
Tu sahaja……… siap akan disenarai kan …..



i'm done :)

Segmen | Lulu Caldina terjah blog saya...

Posted by: Eyfa Zalifa 10 doakan Eyfa Zalifa

Erm..Cik Lulu buat segmen..banyak betul segmen aku join ek hari nie.. Cik Lulu nak terjah blog ! Waah! Kalau macam tu best lah kan?By the way,cik Lulu mintak aku buat entry ,yang boleh dia komen.. Entahlah.. Cerita pasal blog jelah..

Okey,dah tak tahu nak buat apa.Tanya korang soalan jelah..

Soalan

1.Korang suka tak kalau ada contest/segmen/apa-apa yang kena tag orang kalau nak join?

2.Blogger yang followersnya baru 3++ boleh buat segmen yang akan mendapat sambutan tak?Means,blogger nie buat segmen,korang rasa dapat sambutan ke tak?

3.Kalau korang ada 2 blog,apa korang buat dengan blog kedua?yang pertama tu official lah kira,,yang second tu nak buat apa?

P/S:Kalau dah malas sangat,jawab ya atau tidak jelah..bgi sebab leh?

~done~

Segmen Kami Blogger 1Malaysia

Posted by: Eyfa Zalifa 7 doakan Eyfa Zalifa



Dah takde keje nak buat..hehe..

Join segmen lagi lah ye..Ni kalau tak silap ke-22 kan?Entah!Kalau nak tahu,tengok Labels kat blog aku..
Time tengok segmen nie,tetibe bersemangat..Huhu..Rasa macam menarik jea..Syarat-syarat pun mudah,tak susah..Nak tahu,sila scroll ke bawah ye...Anda ya!Aku berasal dari negeri Wilayah Persekutuan Kuala Lumpur..oh,kena tag:

Okey,aku tag:

1.http://nanafazlina.blogspot.com/
2.http://sayazarulfarhana.blogspot.com/

Hope anda join..:)Jom sama-sama kenal bloggers mengikut negeri mereka..Mana tahu senegeri ke kan..


Syarat-syarat segmen ini

1. Letak banner di atas dan linkkan ke entri ini *DONE*
2. Tajuk : Segmen Kami Blogger 1Malaysia *DONE*
3. Wajib jadi follower ( senang nak mengikuti perkembangan blog Cik POP ) *DONE*
4. Like page fb dan follow twitter ( kalau ada..ehhee...)tak de pun tak apa.. *TAK ADA*
5. Lepas dah letak banner , bagitahu dari negeri mana anda berasal *DONE*
6. Letak Bendera negeri anda,bukan negara ek *DONE*
7 . Letak lagu negeri anda.( lagu rasmi ) *DONE*
8. Tag kan 2 orang :) *DONE*
9. Tinggalkan URL korang dalam entri ini..click header di atas untuk tinggal link:) *DONE*





Bendera negeri aku(Wilayah Persekutuan) 

Lagu Negeri :


Lirik(2006-2011)


Harmoni Wilayah Pertiwi,
Semoga Sentiasa Diberkati,
Wawasan Hala Pembangunan,
Sebagai Semangat Perpaduan,
Wilayah Persekutuan,
Maju dan Sejahtera. (ulang 2×)
Lagu Baru(28.01.2011 

Inilah Wilayah Bumi Yang Bertuah
Maju Membangun Dijulang Megah
Aman Sentosa Di Sepanjang Masa
Teguh Disemai Sentiasa
Membara Semangat Setiap Warganya
Cergas Mindanya Semangat Waja
Pada Wilayah Ditumpah Setia
Hormat Menghormati Penuh Mesra
Bersatulah
Berbaktilah
Sepenuh Warga Wilayah
Sayangilah
Lindungilah
Sepenuh Jiwa Raga
Kita Jaga Keharmonian Semua
Maju Sejahtera
Wilayah Persekutuan

Dulu lagu lain..sekarang dah tukar..lagu lama dari 2006 hingga 2011..lagu nie tahun nie punya dan sampai masa akan datang..Oklah nie..Jom nyanyi sama-sama..Heheh..

Mesti sekarang korang cakap:"Takde masa aku nak nyanyi lah!"

Okey,before that,nie sedikit information untuk anda yang rasa macam nak join..

Tujuan Segmen ini

1. Berkenalan dengan bloggers dari negeri lain :)
2 . Berkongsi Ilmu dan pendapat masing2 ( jgn kedekut ilmu , orang bilang..eheeh )
3. Mengeratkan silaturrahim antara bloggers
4 . Mengenali budaya dan adat bloggers dari negeri lain 

Tarikh tutup segmen1 hb September 2011
Masa : 11 pm 


Lama lagi kan?So,ada banyak masa rite?Join lah ye..Kita tambah kenalan sambil korek rahsia bloggers.. Lepas dah join,anda akan disenaraikan mengikut negeri anda..Ok then..done:)

SEGMEN: Aku ingin diSkodeng Abg Stalker"

Posted by: Eyfa Zalifa 4 doakan Eyfa Zalifa

Wow!Macam menarik je segmen nie..Memang menarik pun..Ada sorang abg blogger nie,i mean..ah!Malas nak gtaw..Korang tekan header yang dikata kacak tu..Actually memang kacak pun..Listening with the silence of the heart..Cehhhh...Hahax!Sesuai sangat ngan blog abg..Cantik..:D

Ok,sebelum aku mula mencarut,better aku terangkan kat korang apa korang akan dapat(faedah)kalau join segmen nie..

Benefit :

1)Blog anda akan difollow dengan rela hati oleh penganjur segmen ini sendiri:)

2)Blog korang kalau sunyi tanpa sebarang komen,akan dihujani dengan komen-2 dari penganjur segmen:)

3)2 blog yang bertuah akan dipilih,akan direview oleh abg stalker(penganjur segmen),akan dimasukkan dalam   bloglist..

Memang bertuah saper yang masuk dalam bloglist..Ok lah,direview pun dah kira cukup bagus dah..Boleh kata 'ALHAMDULILLAH' dah..

So,nasihat aku,jangan bazirkan masa korang.Join segmen nie dan tambah followers,tambah kenalan,up kan trafik!Jom sama-sama kita enjoy dunia blogging nie..:)

Done!



I got 1st prize for Contest!

Posted by: Eyfa Zalifa 2 doakan Eyfa Zalifa

Wow!Aku dapat tempat pertama for Contest I love blogging yang dianjurkan oleh Achik Syida

Tak percaya?Click link kat atas yang nama Achik Syida tu..:)

Alhamdulillah!Dah rezeki kowt..Aku join contest tu sekadar mencuba nasib..last-2..u know the result..Hey !Wait!Aku bukan bangga pun..Bukan nak tunjuk bangga..Jangan silap sangka ek..Sekadar nak ucap thanks kepada Sis Syida yang buat contest nie..I just love it!The prize is.....Topup RM30!wow!Yeah!

Terima Kasih sis..Thanks sebab anjurkan contest nie..Thanks juga kepada yang lain ye..Love you all..

It happened like this.I came from school.N ya,firstly i opened my blog to know the result..Then i saw my shoutbox..It went like this..


Huhu..tekan link,tengok je terus lompat macam katak!Hahax!Euu..gelinya dengan nama katak!Argh!Ok,forget bout that:)Ignore it:)

Ok lah..nak tdo..esok sekolah pagi coz ada sukan tahunan..Hurm..

Belum follow blog Zalifa?Jom follow!Ngee~



BEN ASHAARI:JOM KENAL BLOG SAYA

Posted by: Eyfa Zalifa 15 doakan Eyfa Zalifa
Santai Bersama BEN ASHAARI


Join!!Nasib baik sempat..

blog nie diwujudkan tahun lalu..May 2010..active tahun nie..Suka sangat tulis apa-apa yg terlintas di fikiran..Kalau anda terjah blog nie,of coz akan diterjah semula kerana i love following others blog..Thats all

Nasib baik sempat!!

blogger | tolong ingatkan aku...

Posted by: Eyfa Zalifa 2 doakan Eyfa Zalifa

Click header untuk join:)Sebelum tido,join segmen lagi!!






Yang nie saja nak tempek:)


Cukup ringkas segmen nie..:)sorry sebab ada terlebih..suruh 2,saya buat 5,hehehe..alwayz!semua cantik:)semua menarik..

Contest: I ♥ Blogging!

Posted by: Eyfa Zalifa 2 doakan Eyfa Zalifa
Ha!Memang suka bila ada contest macam nie..Thanks ye..:)


Nak join?Click header..Well,frankly speaking,memang aku tak pernah menang apa-apa contest..Dulu pernah join,tapi tak menang..sedih:(

Oke, untuk join!!!

Kali nie terfikir pulak nak join contest nie.Mana tahu ada luck ke?Even i know,i'm that lucky..Tapi tak salah mencuba kan?Moga-2 lembut hati para hakim contest nie..

Eh!Wait!!!Sebelum tu,ada syarat!Kalau nak join,nyatakan sebab kenapa korang suka blogging..


Kenapa aku ♥ blogging?


Sebab:


1.Kat dunia realiti takde ramai yang kenal kita.Kalau kenal pun,diorang tak tahu perkembangan diri kita kan?Diorang mana tahu kita pergi mana,sihat ke,apa kita buat kan?Ada di kalangan mereka yang tak tahu kita suka buat apa.Sebaliknya di dunia logging,kita dapat tambah kenalan.Dapat tahu sifat dan keperibadian seseorang tu.Diorang baik ke,sombong ke,gedik ke,apa ke kan?Ini sebab utama Zalifa ♥ blogging..



Ada ramai di antara bloggers yang ada buat blog sebagai luahan hati,ada yang buat blog sebab boring,tak tahu nak buat apa ..so,diorang jadikan platform blogging sebagai luahan hati,sebagai tempat jana pendapatan sampingan,tempat menambah kenalan.Tapi ada blogger baru yang bila takde orang follow blog dia,mulalah nak mengarut,nak delete blog.Tak perlu sayang.Menulis bukan untuk menunjuk,tapi untuk Allah!So,sebab-2 di atas merupakan sebab kenapa Zalifa ♥ blogging:)


Bukannya hanya laman web sosial seperti Facebook sahaja dijadikan tempat luahan hati,bahkan blog juga merupakan salah satu kaedahnya.Biasanya,aku jarang online fb..hehe


Rasanya,korang dah mula mengantuk kan?Aku kalau join contest,memang macam nie.Bersungguh-sungguh.Hehe..Bukan tujuan nak show up.Tengok,dah ada yang dah mula cari kenalan..


2.Okey,sebab lain,sebab minat mendalam dalam bidang penulisan.Kalau time exam,kekadang ada idea mencurah-curah.Tapi tak cukup masa.Kekadang takde idea tapi banyak masa.Macam kat alam maya nie,kita boleh fikir banyak mana pun.Can take my time to think,what should i write down,what is my answer.


Macam tu jugak lah Zalifa..Suka sangat menaip .Minat mendalam nie memang muncul tahun nie..Hehehe..





 Ek eleh!Muka tak leh blah!


Oke,last but not least,Zalifa  ♥ blogging sebab suka membaca.Okey,mesti tertanya-tanya kan?Apa kena mengena ngan membaca ngan blogging?Blogging tu menulis..Membaca blog blogger lah sayang:)Suka membaca blog diorang,entry mereka yang jauh lebih menarik dari Zalifa..


Entry mereka kekadang menjadi idea untuk menulis tau..Tak tahu nak tulis apa,tetibe bila blogwalking,nampak blog blogger nie,terus idea datang!Tulah!Idea ada di mana-mana,kita kena pandai cari..And ya!dapat melatih diri nie menjadi kreatif ckit:)Hehehe..









Erm,rasanya aku dah bagi banyak sebab dah kenapa aku suka blogging..Selesai sudaa..

Thanks sis sebab anjurkan contest nie.Dapat refresh balik kenapa saya suka blogging..Thanks:)

Footprint sini:)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

WHATEVER I THINK Copyright © 2010 Design by Ipietoon Blogger Template Graphic from Enakei