Contest: I ♥ Blogging!

Posted by: Eyfa Zalifa
Ha!Memang suka bila ada contest macam nie..Thanks ye..:)


Nak join?Click header..Well,frankly speaking,memang aku tak pernah menang apa-apa contest..Dulu pernah join,tapi tak menang..sedih:(

Oke, untuk join!!!

Kali nie terfikir pulak nak join contest nie.Mana tahu ada luck ke?Even i know,i'm that lucky..Tapi tak salah mencuba kan?Moga-2 lembut hati para hakim contest nie..

Eh!Wait!!!Sebelum tu,ada syarat!Kalau nak join,nyatakan sebab kenapa korang suka blogging..


Kenapa aku ♥ blogging?


Sebab:


1.Kat dunia realiti takde ramai yang kenal kita.Kalau kenal pun,diorang tak tahu perkembangan diri kita kan?Diorang mana tahu kita pergi mana,sihat ke,apa kita buat kan?Ada di kalangan mereka yang tak tahu kita suka buat apa.Sebaliknya di dunia logging,kita dapat tambah kenalan.Dapat tahu sifat dan keperibadian seseorang tu.Diorang baik ke,sombong ke,gedik ke,apa ke kan?Ini sebab utama Zalifa ♥ blogging..



Ada ramai di antara bloggers yang ada buat blog sebagai luahan hati,ada yang buat blog sebab boring,tak tahu nak buat apa ..so,diorang jadikan platform blogging sebagai luahan hati,sebagai tempat jana pendapatan sampingan,tempat menambah kenalan.Tapi ada blogger baru yang bila takde orang follow blog dia,mulalah nak mengarut,nak delete blog.Tak perlu sayang.Menulis bukan untuk menunjuk,tapi untuk Allah!So,sebab-2 di atas merupakan sebab kenapa Zalifa ♥ blogging:)


Bukannya hanya laman web sosial seperti Facebook sahaja dijadikan tempat luahan hati,bahkan blog juga merupakan salah satu kaedahnya.Biasanya,aku jarang online fb..hehe


Rasanya,korang dah mula mengantuk kan?Aku kalau join contest,memang macam nie.Bersungguh-sungguh.Hehe..Bukan tujuan nak show up.Tengok,dah ada yang dah mula cari kenalan..


2.Okey,sebab lain,sebab minat mendalam dalam bidang penulisan.Kalau time exam,kekadang ada idea mencurah-curah.Tapi tak cukup masa.Kekadang takde idea tapi banyak masa.Macam kat alam maya nie,kita boleh fikir banyak mana pun.Can take my time to think,what should i write down,what is my answer.


Macam tu jugak lah Zalifa..Suka sangat menaip .Minat mendalam nie memang muncul tahun nie..Hehehe..





 Ek eleh!Muka tak leh blah!


Oke,last but not least,Zalifa  ♥ blogging sebab suka membaca.Okey,mesti tertanya-tanya kan?Apa kena mengena ngan membaca ngan blogging?Blogging tu menulis..Membaca blog blogger lah sayang:)Suka membaca blog diorang,entry mereka yang jauh lebih menarik dari Zalifa..


Entry mereka kekadang menjadi idea untuk menulis tau..Tak tahu nak tulis apa,tetibe bila blogwalking,nampak blog blogger nie,terus idea datang!Tulah!Idea ada di mana-mana,kita kena pandai cari..And ya!dapat melatih diri nie menjadi kreatif ckit:)Hehehe..









Erm,rasanya aku dah bagi banyak sebab dah kenapa aku suka blogging..Selesai sudaa..

Thanks sis sebab anjurkan contest nie.Dapat refresh balik kenapa saya suka blogging..Thanks:)

2 doakan Eyfa Zalifa:

Achik SYIDA on 16/7/11 10:52 PM said...

thank sudi join :)

Achik SYIDA on 16/7/11 10:59 PM said...

tak pa post entry panjang2 :)

Post a Comment

TERIMA KASIH KERANA KOMEN YA :)Really appreciate it..

Footprint sini:)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

WHATEVER I THINK Copyright © 2010 Design by Ipietoon Blogger Template Graphic from Enakei