Link Blog Yang Join Segmen Diari Ramadan Anda.

Posted by: Eyfa Zalifa 0 doakan Eyfa Zalifa
Assalamualaikum..Selamat Hari Raya semua!Maaf zahir dan batin..Maaf ye kalau tersilap cakap,terkasar bahasa,menyinggung hati..Soo Sorry lambat keluarkan link..Busy sgt prepare persiapan..

Sekarang nie lah link blog mereka yang join Segmen:Diari Ramadan Anda

Tak ramai pown..salah aku juga..yelah,tak g blogwalking..busy sgt2!!
lain kali jelah bila dh cuti nti karang..Nie pown aku send e-mail kat semua followers blog aku..25 orang je respond..huhu..Takpe2..blogger baru lagi kan..
Sedih gak..but cuba ceriakan mood!Fikir jelah"lain kali bila buat blogwalking byk2"

Tekan CTRL+F untuk mencari link korang..kang juling plak..hehe:)

1.http://kancil8349.blogspot.com/2011/08/segmen-diari-ramadan-anda.html

2.http://nurshifatuzzinnirah.blogspot.com/2011/08/segmendiari-ramadan-anda.html

3.http://zieadikchuwetz90.blogspot.com/2011/08/segmendiari-ramadan-anda.html


4.http://sulamansolehah.blogspot.com/2011/08/segmendiari-ramadan-anda.html


5.http://mizzchokie.blogspot.com/2011/08/segmen-diari-ramadhan-anda.html


6.http://coretanhatiku90.blogspot.com/2011/08/segmendiari-ramadan-anda.html?zx=70cd6359ecf5042b

7.http://scarlettj1.blogspot.com/2011/08/segmen-diari-ramadan-anda.html

8.http://laman-ayahsu.blogspot.com/2011/08/segmendiari-ramadan-anda.html

9.http://kauilhamkusakinah.blogspot.com/2011/08/segmen-diary-ramadhan-anda.html

10.http://qisatulhayati.blogspot.com/2011/08/segmendiari-ramadan-anda.html

11.http://awesomeraa.blogspot.com/2011/08/join-segmen-zalifa-diari-ramdhan-anda.html

12.http://dbaketagihblog.blogspot.com/2011/08/segmen-join-segmen-zalifa-diari.html

13.http://azijohan.blogspot.com/2011/08/segmendiari-ramadhan-anda.html

14.http://asrirayrock.blogspot.com/2011/08/segmendiari-ramadan-anda.html

15.http://momochunky.blogspot.com/2011/08/segmendiari-ramadan-anda.html

16.http://fateen-faraa.blogspot.com/2011/08/segmen-diari-ramadhan-anda.html

17.http://missmeera.blogspot.com/2011/08/segmendiari-ramadan-anda.html

18.http://masliperjepun.blogspot.com/2011/08/segmen-diari-ramadhan-anda.html

19.http://nadiaalong.blogspot.com/2011/08/segmen-diari-ramadhan-anda.html

20.http://cek-tintanpunyerciter.blogspot.com/2011/08/segmendiari-ramadan-anda.html

21.http://roseatelife-cheqhaizan.blogspot.com/2011/08/segmen-diari-ramadan-anda.html

22.http://sayasibudakopto.blogspot.com/2011/08/segmendiari-ramadan-anda.html

23.http://gamalsdaughter.blogspot.com/2011/08/segmendiari-ramadan-anda.html

24.http://evalovevo.blogspot.com/2011/08/segmen-diari-ramadhan-aku.html

25.http://asyiqin89.blogspot.com/2011/08/segmendiari-ramadan-anda.html

Sekali lagi,Terima Kasih sesangat kerana sudi join segmen yang tak seberapa nie..Thanks sesangat..lps nie kalau aku buat lagi(ntah bila),korang jangan lupa join tau..Jangan plak buat muka dono..

Alah!Kita eratkan hubungan lah..And kalau nak,aku buat segmen follow blog lain..link yang menyertai tu korang follow..ok gak kan..hehe..biar penat..haha!!

Oklah..nak beraya:)Grr..Selamat Hari Raya..

Gila!!Pembantu rumah masukkan DARAH HAID dalam masakan

Posted by: Eyfa Zalifa 2 doakan Eyfa Zalifa
Nak muntah tengok..menyampah tgok pompuan nie..!


Cerita yang bisa membuatkan anda termuntah. Cerita dari Temasek.
Seorang wanita mewujudkan sebuah laman FB yang dipanggil "Dangerous Maid" untuk memberikan amaran kepada orang ramai bahawa orang gaji bukan selalu menjadi mangsa dera, malah majikan juga kadang kala "didera" orang gaji, lapor AsiaOne.

Pencipta laman ituHylda Low, yang mewujudkan laman itu pada hari Selasa berkata "Saya mahu memberikan amaran kepada orang ramai bahawa pembantu rumah ini (gambar di atas) adalah sangat berbahaya. Kita tidak boleh membiarkan orang jahat inimenggunakan ilmu hitam kepada orang lain," tulis Low.

Pelajar berusia 20 tahun itu mendakwa pembantu rumahnya, yang berasal dari Jawa Barat, telah memasukkan darah haidnya ke dalam sup untuk dihidangkan kepada keluarganya. Pembantu rumah itu juga didakwa secara sembunyi-sembunyi meletakkan darah haidnya di dalam uncang teh.
Menurut Low, keluarganya mendapat tahu perbuatan keji dan kotor pembantu rumah itu awal Ogos lalu dan pembantu rumah tersebut sudah tiga kali melakukan perbuatan keji itu. 
Kakak Low, yang enggan namanya disiarkan, berkata bahawa keluarganya mengupah pembantu rumah tersebut untuk menjaganeneknya. Pembantu rumah itu telah dipindahkan dari rumahkakak iparnya dan bekerja untuk keluarga Low selama lima bulansebelum perbuatannya terdedah.
Semuanya terbongkar apabila bapa saudara Low menemukansekeping kapas basah yang dipotong dari pad wanita yangtersembunyi di dapur ketika dia membersihkan lantai di kawasan itu.


Sumber:borak kosong

HUKUM MEMAKAI BRACES (PENDAKAP GIGI)

Posted by: Eyfa Zalifa 3 doakan Eyfa Zalifa

Soalan : Apa hukum pakai pendakap gigi? Adakah ia sama seperti mengubah kejadian ALLAH seperti tatoo?
Jawapan:
Alhamdulillah. Kami akan cuba menjawab soalan anda dengan kadar kemampuan yang ada, Insya-ALLAH.
Nabi S.A.W. bersabda :
لَعَنَ اللَّهُ الْوَاشِمَاتِ وَالْمُسْتَوْشِمَاتِ وَالنَّامِصَاتِ وَالْمُتَنَمِّصَاتِ وَالْمُتَفَلِّجَاتِ لِلْحُسْنِ الْمُغَيِّرَاتِ خَلْقَ اللَّهِ
“Allah melaknat wanita yang membuat tattoo dan wanita yang telah memakainya, wanita yang mencabut bulu diwajahnya dan wanita yang telah melakukannya, dan wanita yang meluaskan jarak diantara gigi mereka atau orang lain bagi tujuan kecantikan, menukar apa yang Allah telah ciptakan” – (Shahih Muslim #3966).
Imam Al-Nawawi rh didalam memberi komentar terhadap hadith diatas menjelaskan :-
( المتفلجات للحسن ) فمعناه يفعلن ذلك طلبا للحسن , وفيه إشارة إلى أن الحرام هو المفعول لطلب الحسن , أما لو احتاجت إليه لعلاج أو عيب في السن ونحوه فلا بأس والله أعلم .
Meluaskan jarak gigi – maknanya sesuatu yang dilakukan keatas gigi bagi menjadi seseorang itu kelihatan cantik, dan ini menunjukkan bahawa ia adalah HARAM, iaitu apabila dilakukan bagi tujuan kecantikan, akan tetapi bagi merawat masalah yang berlaku kepada gigi, maka tidak ada salah melakukan, Dan ALLAH yang lebih tahu sebaiknya.”
Braces atau pendakap gigi ini adalah bertujuan membetulan kedudukan gigi atau merawat gigi, dan ia bukan dari larangan yang dinyatakan didalam hadith diatas yang dikategorikan sebagai mengubah ciptaan Allah.
Menurut Dr Rafa’at Fawzi Abdul Muttalib, Prof Universiti Dar al-Ulum, Braces yang membetulkan kerosakan gigi adalah dibenarkan.
Syeikh Faizal al-Moulawi, Naib Pengerusi Majlis Fatwa Eropah berkata :
تقويم الأسنان لأسباب صحية جائز شرعاً، بل قد يكون مطلوباً أيضاً
“Braces atau pendakap gigi bagi tujuan KESIHATAN adalah dibenarkan menurut syara’, bahkan ia juga diperlukan”
Menurut sekumpulan Mufti Islam Online : “As long as the bracing is done to fix a problem, then it is allowed and there is nothing wrong with it.”, iaitu selama mana pendakap itu membaiki sesuatu, maka ia dibenarkan.

SEGMEN:DIARI RAMADAN ANDA-entry melekat

Posted by: Eyfa Zalifa 29 doakan Eyfa Zalifa
Assalamualaikum dan selamat sejahtera..Ngee~
Exam dah berakhir..Eh isnin ada lagi!But tak sabar2 nak buat segmen..
Okey,straight to the point..Oleh kerana followers blog dah 400+,aku nak buat satu segmen..Okey wait..aku rasa korang tak faham kan macam mana followers aku 400+,padahal baru 300+..kan?

Dulu aku ada satu blog,blog tu dah damage teruk(template problem),aku ada 60+ followers kat blog tu,so aku transfer ke blog nie..Blog yang lama aku delete..So,sekarang ada 2 widget followers kat blog aku..Satu blog nie,MY SWEETIES,satu lagi FOLLOWERS BLOG LAMA+THIS BLOG..Tapi link followers lama tu aku change ke url blog nie..Takdelah org tu pergi blog lama..PANJANG CERITANYA!!

First time buat segmen nie..Excited!Oh ya!Terima kasih kepada ika zulaikha yang banyak menyumbangkan idea..:)

Tujuan Segmen Ini:

1.Merapatkan hubungan silaturrahim
2.Sebagai hiburan
3.Blogwalking*senang*

Syarat-syarat yang amatlah mudah:

1.Follow blog ini dulu(senang korang ikut perkembangan)-wajib

2.Buat satu entry yang bertajuk:Segmen:Diari Ramadan Anda

3.Tempek banner kat bawah nie dalam entry korang dan link kan banner tersebut ke entry ini..


4.Then,dalam entry korang tu jawab soalan-soalan kat bawah nie ye..

Baju raya pesen apa?Warna apa?
(baju kurung,baju kebaya,jubah,etc)Nak letak gambar pun boleh:)
*kalau belum shopping,tulis je belum shopping*

Antara sms dan kad raya yang mana jadi pilihan korang masa hari raya?

Kuih raya kegemaran?

5.Lepas siap,korang hantar url entry korang tu kat ruangan comments entry nie ek..Done!!

JANGAN LUPA  TULIS:"JOIN SEGMEN ZALIFA( URL ENTRY KORANG TU )" DALAM SHOUTBOX BLOG AKU


takut aku tak sedar plak comments nie..*ececeh*


3 BLOG BERTUAH AKAN DIREVIEW SELAMA 24 JAM..*pemilihan berdasarkan random.org*

Bodeklah random.org tu ..Haha ! 

Harap-harap ramai yang sudi join...Hope that wish will come true..

Tarikh tutup segmen:11.59 malam,26.08.2011


Kalau nak join jap lai,jangan lupa tau!Bookmark lah..:)Grrr(^^,)tapi tak perlu lama-lama sangat:)

Selamat Berblogging!




Ditutup

Segmen BLOGLIST RAYA cik purple | 2011

Posted by: Eyfa Zalifa 4 doakan Eyfa Zalifa

Jom join.Tutup bila dah cukup 30 orang o..Mau jugak?Kena cepat lah..Klik header dengan kepantasan maksimum!!

"SEGMEN SIMPLE : NASZ CARI BLOG".

Posted by: Eyfa Zalifa 21 doakan Eyfa Zalifa

Join segmen lagi untuk menambahkan kenalan..Ehehe..Followers jugak!Grrr-,-

Tarikh tutup:11.59 malam,14.08.2011

"#3 GIVEAWAY SIMPLE : DOMO ITU MILIKKU"

Posted by: Eyfa Zalifa 2 doakan Eyfa Zalifa


Ya!Cutenyaaaaa!Cantik tol!Nakkkkkkkkkkkkkkkkkkkk!!!

FB DEDAHKAN NOMBOR TELEFON KITA TANPA SEDAR

Posted by: Eyfa Zalifa 2 doakan Eyfa Zalifa

Fb dedahkan nombor telefon kita tanpa sedar o..Aku pun terkejut bila baca artikel pasal benda alah nie..Ya Allah!FB nie makin menjadi-jadi ek..

Kalau nak tahu semua cerita pasal benda nie,baik korang bukak artikel nie..Link:SINI

Better korang bertindak.Kalau tak orang yang ada fb,add korang,dia leh cilok number korang..Baik ubah setting..Ok then..Bye..:)


Humban anak kat dinding?Dahsyat!

Posted by: Eyfa Zalifa 0 doakan Eyfa Zalifa

KAJANG: Seorang kanak-kanak berusia dua tahun kini terlantar di hospital selepas kaki kirinya patah dipercayai angkara ibu sendiri yang menghumbannya ke dinding semata-mata untuk melepaskan kemarahan selepas bergaduh dengan suami yang juga bapa kandung mangsa.

Apalah salah anak tu?Kenapa nak baling anak yang tak berdosa tu ke dinding semata-mata  untuk melepaskan kemarahan selepas bergaduh dengan suami ?Tak percaya yang ibu nie yang lahirkan anak yang berusia 2 tahun tu..Kejam.

Selain patah kaki, kanak-kanak lelaki itu turut mengalami lebam serta bengkak pada beberapa anggota badan dan lebih menyedihkan, dia hanya dibawa ke hospital untuk mendapatkan rawatan selepas seminggu menderita kesakitan.
Ketua Polis Daerah Kajang, Asisten Komisioner Ab Rashid Ab Wahab berkata, kejadian berlaku pada hari pertama umat Islam berpuasa 1 Ogos lalu di sebuah rumah di Taman Orkid di sini. 

Ya Allah!Kalau tak nak bela anak tu,bagi kat orang.Sedih baca berita kat surat khabar.Dahlah seminggu menderita sakit..

“Ibu terbabit yang berusia 23 tahun dipercayai menghumban anak lelakinya berusia dua tahun ke dinding rumah bagi melepaskan kemarahan selepas berselisih faham dengan suaminya.

Berselisih faham dengan suami tak bermakna nak humban anak tu kat dinding kak oiiiiii!!!

“Selepas seminggu berlalu dan mendapati anaknya sering menangis, ibu terbabit membawa anaknya ke Hospital Kajang (HK) dan doktor mendapati mangsa patah kaki kiri serta lebam di beberapa anggota badan,” katanya.

Ada pulak belas kasihan ek?Huh!

Segmen Promosi Blog 500 Followers ke bawah

Posted by: Eyfa Zalifa 38 doakan Eyfa Zalifa

Okey,nama saya Zalifa..Hobi..okey,saya suka blogging dan melayari internet..Suka sangat blogging..Esok exam,tapi masih giat online..hehe..

Melayari internet plak suka sangat cari fakta,kadang-kadang baca blog orang boleh dapat idea..walaupun takdelah banyak mana pun idea datang....Kalau korang ada idea,sudi-sudilah bagi sekali..Saya nie memang rajin join segmen kan?Semua posty saya pasal segmen je..Sorry ya..Exams..Kena study:)

Okey then,tu jelah..Bye-bye..Miss blogging:)

JOM HEBOH BLOG BARU !!

Posted by: Eyfa Zalifa 7 doakan Eyfa Zalifa

Satu lagi segmen..Rasa bersemangat join segmen nie coz bulan nie kan merdeka..:)

Nak join jugak ke?Click je banner kat atas tu..Jom,jom!Senang je:)

Segment Nak Kumpul Link

Posted by: Eyfa Zalifa 7 doakan Eyfa Zalifa

Dah lama tak online.Nak buat macam mana..Exam datang lagi..What to do..Korang dokan ye supaya dapat result cantekkk..!!Okey,oleh sebab dah datang online blog kejap..kejap je..kejap je...Hehe..

Join segmen nie plak..Cantik jugak banner tu kan?Apa lagi?Click untuk join..And nak ucapkan terima kasih kepada mereka yang sudi follow blog Zalifa nie ya..Jap lagi,kalau ada masa Zalifa blogwalking kat blog korang sambil click follow..hehe..Suka sangat follow sebenarnya..Ngee~~

Erm,rasanya tu jelah..Ok then..End~

MARI MENAMBAH FOLLOWER BERSAMA HANNAH TOTS

Posted by: Eyfa Zalifa 6 doakan Eyfa Zalifa

Balik-2 terus join..

Korang nak join?Click gambar baby cute kat atas ye..

Perasan tak something?Blog entries aku nie semua tentang segmen jea..Tak segmen,contest,tak contest,bloglist,etc..

Tolonglah bagi idea..:(

Segmen : Saya nak join bloglist Aten Qylah

Posted by: Eyfa Zalifa 1 doakan Eyfa Zalifa

Nama Panggilan:Zalifa
Umur:14 Tahun +
Tempat Belajar:SMKSP

Join segmen lepas balik dari sekolah:)hehehehe..Hope dapat followers sehingga 400 supaya hajat nak buat segmen tercapai..Okey,before that nak tanya sikit boleh?

1.Segmen jenis macam korang suka?

Contoh:Untuk tingkatkan followers(segmen yang dapat tingkatkan followers..).Selain itu,segmen yang kena jawab beberapa soalan mudah seperti nama,umur ATAU?

2.Kalau andai kata aku buat segmen,dapat sambutan tak?

Entahlah!Dapat 20 orang peserta pun alhamdulillah!

3.Ada suggestion tak?Apa-2 je..

Okey,itu sahaja,,Thanks ye kerana sudi meluangkan masa anaa yang berharga untuk menjawab soalan-2 saya tu:)

Footprint sini:)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

WHATEVER I THINK Copyright © 2010 Design by Ipietoon Blogger Template Graphic from Enakei