Review Blog:Segmen Diari Ramadan Anda

Posted by: Eyfa Zalifa
Assalamualaikum..

Fes..Nak ucapkan terima kasih kat all friends yang join my uninteresting segment..And ya..Feeling a bit ashamed..Sorry sangat-sangat coz i was too late to review the Lucky Awesome Blogs..Sorry sesangat dears...As i said..Aku akan review 3 blog bertuah..ceh..ditekankan..bertuah..haha! 
 Malam nie satu dulu..Kena banyak pikir o..kena tengok itu blog semua apa macam..


Beliau dikenali sebagai Qisatulhayati or Intan?Khulda?Find out yourself dear..Memang best kalau kita selidik-selidik nie:)
Okey..review bermula..Jangan marah ek..aku review cara terbaik ek..tanpa melukakan hati mana-mana pihak:)

1.Background kebiasaannya menarik pelawat blog..Background juga menyebabkan blog kita ceria:)Rasanya background blog nie agak dull..Saya cadangkan agar menukar kepada background yang lebih ceria..Boleh dapatkan pelbagai background yang lawa,ceria dan best lah..Kat SINI
Kalau ada link lain pun boleh..:)

2.Kalau sidebar agak sempit sure orang tak tengok punyer..Apa kata sis...letak blog archive tu dalam scroll bar?Tutorial ada kat sini:Sis Farah
Ini dapat jimatkan space,nampak kemas.Dulu saya pun takde scroll bar..Pastu ada yang tegur letaklah dalam scroll bar..so,saya pun ikutlah..Thanks yang menegur..Yelah kan,,kita kena tahu apa pendapat orang pasal blog kita..


3.Rasanya calendar dan pageview tak perlu :)Kalau nak jugak boleh sis..sis letak dalam tab yang bila cursor sentuh je,jatuh..so leh nampak dia punya widget..jimat space sikit..nampak cantik jugak..Saya baru buat speedtest blog sis..nak tahu apa yang perlu dikurangkan supaya blog menjadi ringan..Sis Intan or Khulda leh try semua cadangan lau suka:)Or Qisatulhayati?Hehe..as I said,Find out yourself..Aku dah tahu dah apa nama beliau..Korang plak try lah find out..

#
 Domain nameSizeLoad TimeAverage Speed per KB
1qisatulhayati.blogspot.com/101.49 KB1.09 seconds0.01 seconds

Blog sis takdelah berta mana pun..Kalau sis buang widget tu,mesti 90 lebih je..


Alhamdulillah!Selesai sudaa..Sis jangan marah tahu dengan semua teguran tu..Saya cadangkan je..Sis lah yang menentukan nak ke tak nak..Lagipun sis kan baru lagi dalam dunia nie..Eh bukan dunia apa!Dunia blogging....Maaf ya kalau mulut terlaser ke terguriskan hati ke..terlanjur kata ke...

Lepas nie nak review satu lagi..saper yg bertuah tu?Wait and see.Kalau nak ceriakan lagi,sis boleh letak cursor menarik gak..Tuto ada kat blog Sis Farah..Dah 100 lebih dah tuto beliau..Ah sudahhh..kang tak tdo plak bila kau dah start blogging nie..Entry pun panjang..Orang pun bosan..Ye tak?Hehe.

Assalamualaikum..


1 doakan Eyfa Zalifa:

intan on 14/9/11 11:08 PM said...

ops.. qisatulhayati terpilih ye..cam x caye je..hehe =) Thanx ye reveiew blog kitaorg.. ada dua owner blog intan & khulda.. ok2..tak terasa pun..mmg baru berblog ni..dlm 2 bln.. thanx again..=)

Post a Comment

TERIMA KASIH KERANA KOMEN YA :)Really appreciate it..

Footprint sini:)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

WHATEVER I THINK Copyright © 2010 Design by Ipietoon Blogger Template Graphic from Enakei