Wah!Blogger Dashboard dah diupdate !Jom tengok.

Posted by: Eyfa Zalifa
Eh!Baru aku perasan tadi..Blogger dah update ya?Wah!Makin maju..hehe..Better korang baca entry aku nie..Penat tau buat..Hehe..Gurau.Actually thats the truth:P Korang suka dashboard lama or baru?Decide.

Yang nie lawa..ok..senang nak tengok post orang..macam yang lama kalau bila pergi kat post blogger2 lain,tak dapat tengok sepenuhnya kan?..ok.wait.tengok bawah nie..



Nampak tak arrow tu?Ok..Biasa post kat dashboard lama kita macam tu kan?
Tak nampak entry yang sepenuhnya kan..?Haaa..Korang tengok kat bawah nie plak..


Arrow pink tu maksudnyer entry blogger yang korang follow....We can see half of their entries here..So,boleh pilih nak tengok entry mana yang menarik..Half dah boleh tengok dah..Isn't that better?Yang arrow kuning tu maksudnya tajuk.Tajuk entry blogger..Bukan lagi colour biru but dah jadi hitam..The title ok.:P

So,aku dah malas nak taip pepanjang.Nak tahu,silakan.Korang ke dashboard lama korang sekarang.Click "Try the updated Blogger interface"..Benda tu kat sebelah kanan dashboard..atas languange..Yang tak faham sila tengok pic di bawah..


Ok?Kalau korang tak nak pakai yang baru dah,rindu kat lama punya,korang tekan macam kat bawah..



Tekan kotak yang arrow tu arahkan..Kotak tu aku buat eh..Kang korang ingat apasal plak korang takde..hehe:)Sajer wat lawak bodo..

Okey,tu je..Aku rasa yang lama pun ok..yang baru pun ok..Yang baru  dia macam nie..

Korang boleh pilih Overview,Pages,Comments semua,Statistik,Earnings,Layout,Template Korang ngan Settings..Senang ma nie macam..Kat lama pun ada..Sukatilah!Haiyya!Haha!Yang sebelah pensil oren tu,ada yang macam paper kan?Colour hitam kan?Itu posts list..


Jom tengok..Buat perbandingan..

OLD DASHBOARD


NEW DASHBOARD


Yang mana korang prefer?

Okey,malas sudaa...MAU SKODENG BLOG LAIN:p
b4 that,Selamat Hari Raya!Maaf zahir dan batin:)




2 doakan Eyfa Zalifa:

Gelugoq on 2/9/11 1:30 AM said...

thanks 4 this info!
satu malkumat baru telah dperolehi..
sgt2 mnghargai

FadzMeera on 4/9/11 2:33 AM said...

yg baru pnya cam best ja..
ushar lg nh :)

Post a Comment

TERIMA KASIH KERANA KOMEN YA :)Really appreciate it..

Footprint sini:)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

WHATEVER I THINK Copyright © 2010 Design by Ipietoon Blogger Template Graphic from Enakei