Giveaway Win Free Top Up

Posted by: Eyfa Zalifa 2 doakan Eyfa Zalifa
 


NAK JOIN CLICK BANNER LAJU2!!!

1st Winner
RM20 Topup [ maxis,celcom,digi ]

2nd Winner
RM10 Topup [ maxis,celcom,digi]


Tag:




3.Semua!!!


"RAFHANAH'S YEAR END GIVEAWAY!"

Posted by: Eyfa Zalifa 0 doakan Eyfa Zalifa
 

Photobucket

Sesaper yang nak join tu,silakan lah click banner di atas tu ye:)Jom join:)Mana tahu bertuah ke...huhu..



DATELINE :

Sepanjang DISEMBER 2011.
(Keputusan akan diumumkan pada JANUARI 2012!)




End Year Mega Giveaway

Posted by: Eyfa Zalifa 0 doakan Eyfa Zalifa
 
Hari nie Zalifa dengan happy sambil excitednya nak join GA..:)Manalah tahu ada nasib nak menang ke..





SAPER2 NAK JOIN P CLICK BANNER..Zalifa tertarik kat contact lens tuh..=,= Baucer pun best gak..Doakan Zalifa dapat...ameen
 

Giveaway 1st Cik Violet

Posted by: Eyfa Zalifa 1 doakan Eyfa Zalifa

Click2 sama2 jom..nanti gtaw tau..kita click awak punya balik:)



Salam..nak join click banner..ok ye..i got a lot of work to do..:)Nak join cepat2 click banner..alhamdulillah..selesai dh buat syarat2 tu:)

tag:


4.Semua yang ada di blog ini:)

End Year Random Giveaway by sarahana

Posted by: Eyfa Zalifa 0 doakan Eyfa Zalifa
 
Ramai betul orang buat GA kan..hehe..join one more GA..:)


Nak tgok hadiah?g click banner ya:)

Aku Menang Contest !Yippeee:)

Posted by: Eyfa Zalifa 2 doakan Eyfa Zalifa
 
Alhamdulillah..rezeki blogging..Menang contest lagi..Kalau bab penulisan nie memaang aku kreatif sikit..haha!Dulu join contest jugak by Achie dan Eyda..Contest Blogger Idol....Dapat first prize which is top up sebanyak RM30..Alhamdulillah..Rezeki..And kali nie,join contest lagi..iaitu contest Andai Aku Blogger Terkenal.. Alhamdullillah..Menang tempat kedua..Aku copy paste balik apa yang ditulis oleh penganjur..Hadiahnya......Jeng Jeng Jeng...


~
~

~

~

~

~

Pemenang 1- Novel pilihan anda berharga RM 40 + badge + hadiah misteri
Pemenang yang bertuah ialah Pn. Hasnidar
Pemenang 2- Novel pilihan anda berharga RM 30 + badge + hadiah misteri
Pemenang yang bertuah ialah Zalifa
Pemenang 3- Novel pilihan anda berharga RM 20 + badge + hadiah misteri

Pemenang yang bertuah ialah Nia Lidia
Saguhati 1- Hadiah misteri + badge
Pemenangnya ialah Putri Nur Afiqah
Saguhati 2- Hadiah misteri + badge
Pemenangnya ialah Shazrizal shahmy
Saguhati 3- Hadiah misteri + badge
Pemenangnya ialah Syazwani


Excited!Hahahah!Hari tu time join contest nie,kena isi plihan 5 novel andai menang..aku dah isi 5 novel yang aku rasa best lepas godek internet 30 minit kowt..Haha!Cari sini cari sana..and akhirnya tulis..Entah yang mana nak sampai..Hadiah misteri?apalah agaknya..Tak sabarnya!Hahax!With the badge:)

Alhamdulillah..Menang jugak..Actually dalam hati tu dah macam..Zalifa mesti boleh punya..Tulis entry je save dalam draft,,Ada mood isi lagi:) Haha! Thanks sangat2 kepada 3 orang penganjur yang sweet..Terima kasih sangat2 sebab consider entry tu layak untuk menang..huhu..Buat lagi contest cam nie..Sekarang aku dah jadi gila contest..

Alhamdulillah..Menang 2 contest and 1 GA bernilai RM300..but dapat 3rd prize:)Berharga rm80..Pun jadilah..asalkan ada..Seems that blogging is lucky for me..Haha!Kak Nisa,,,bila nak gtaw GA punya result?Hahaha!:)Entah menang entah tak..Entahlah..Ada rezeki,adalah tu..Apapun,jom terjah blog penganjur yang comel tu..Jangan lupa follow:)Dapat jugak novel ya aku:)Haha!Kaki Novel woooo




Apapun,jom click link kat bawah nie :) Menderma lah kiranya an..Thanks sesangat tau sayangs..

  Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

Rahsia Jenis Darah dan Perwatakan

Posted by: Eyfa Zalifa 0 doakan Eyfa Zalifa

Anda mungkin boleh melihat sendiri apakah antara anda pasangan anda mempunyai keserasian dan sifat-sifat yang tertentu berdasarkan penelitian di bawah ini.
Kumpulan Darah O:
Ini adalah jenis darah pemimpin. Saat melihat sesuatu yang diinginkan, orang dengan kumpulan darah ini akan berusaha mencapainya. Anda juga termasuk trend-setter, setia, punya daya juang yang tinggi dan percaya diri yang kukuh. Darah jenis ini susah didapati dan hanya ada di dalam tubuh segelinitir manusia sahaja.Darah jenis O NEGATIVE VOLEH MENDERMA KEPADA SESIAPA SAHAJA SEBAB ITU DIKENALI SEBAGAI UNIBERSAL DONOR.Kelemahan anda adalah mudah cemburu, agak sombong dan cenderung amat kompetitif.Means,kalau dia nak something tu,dia akan dapatkan jugak..Dia ingin jadi ketua dalam semua hal kerana dia yakin dia mampu handle something..*betul gak..kena ngan aku  :) Memang semua betul :) Yang pasal sombong tu ta ngam ngan aku.kalau aku,cepat je aku ngam ngan orang ngan muka tak malu aku.:)
Kumpulan Darah A:
Anda suka keselarasan, kedamaian dan organisasi. Boleh bekerjasama dengan baik dengan orang lain, peka, sabar dan penuh perhatian. Namun kelemahan anda adalah tidak boleh melakukan sesuatu dengan santai dan cenderung keras kepala.
Kumpulan Darah B:
Anda punyai tabiat keras kepala dan individualis, suka berterus terang tanpa memikirkan orang lain dan melakukan sesuatu dengan cara sendiri. Namun anda juga kreatif dan fleksibel, dan boleh beradaptasi dengan mudah terhadap segala situasi. Namun kelemahan yang anda miliki adalah cenderung terlalu pentingkan diri  boleh merugikan.
Kumpulan Darah AB:
Dingin dan terkawal, makanya tak menghairankan teman menjadikan anda sebagai tempat berkongsi cerita, terutama urusan perasaan dan hati. Anda dilahirkan untuk menghiburkan orang lain secara semula jadi. Namun sayangnya anda cenderung moody dan sukar membuat keputusan, kadang-kadang boleh menyakiti hati orang lain.
Selain boleh meneropong watak dan keperibadian seseorang, jenis darah juga boleh menjadi panduan untuk menentukan diet yang sesuai, ternyata boleh juga.
Diet berdasarkan golongan darah pertama kali diperkenalkan oleh Dr. Peter J.D Adamo yang menjalankan penelitian pada setiap jenis darah yang menunjukkan kesan fisiologi berlaku terhadap lektin yang masuk dalam tubuh badan.
Lektin adalah protein yang terdapat pada makanan, khususnya tumbuhan kekacang.
Setiap protein makanan yang diserap tubuh, menurutnya hanya sesuai dengan jenis darah tertentu.
Dalam bukunya, “Eat Right For Your Type” yang diterbitkan pada tahun 1996 menerusi kajian yang dijalankan bertahun-tahun itu menjelaskan bahawa setiap individu memiliki tindakbalas yang berbeza terhadap makanan berdasarkan jenis darah yang dimiliki.
Menurutnya, diet yang tidak berjaya berkait rapat dengan perkaitan ini dengan menambah bahawa lektin makanan yang tidak serasi dengan jenis darah tertentu akan membawa komplikasi buruk terhadap kesihatan individu antaranya penggumpalan sel darah merah dan pelbagai komplikasi lain.
Ini berbeza dengan pengambilan makanan yang sesuai dengan jenis darah kerana ia memberikan kesan positif antaranya keadaan emosi yang lebih stabil, mudah mengatasi tekanan dan peningkatan daya tahan lawan penyakit.
Selain itu pengambilan makanan yang bersesuaian dengan jenis darah juga dipercayai dapat mengembalikan fungsi sistem tubuh dan memperbaiki metabolisma tubuh.

P/S:BY THE WAY AKU PUN BARU CHECK DARAH HARI TU ,HUHU..AND IM IN O POSITIVE :) Sama ngan my .....hehehehe :) Korang jenis darah mana and betul tak pasal yang perwatakan anda tu?


END YEAR MEGA GIVEAWAY 2011 by Cahaya Azyla

Posted by: Eyfa Zalifa 1 doakan Eyfa Zalifa




OK,,iklhas2 lah click nie..x salah pun kan..memberi sedekah dan support aku agar menjadi perangsang untuk blogging :) Kau krang baik hatilah :)hhhuhuhuh:)

   Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!
Nak tag:

1.http://gurlgemini.blogspot.com/
2.http://secretlifeanis.blogspot.com/
3.http://blogsigadis92.blogspot.com/
4.Semua yang singgah sini:)x salah pun an:)


Syarat apa plak?hehe..mudah banget:)
  1. Follow blog CA dulu
  2. Buat entry END YEAR MEGA GIVEAWAY 2011 by Cahaya Azyla
  3. Copy banner diatas dan linkkan ke entry ini
  4. Tag 3 orang blogger.Make sure diorang tahu about this Giveaway
  5. Like fan page CA
  6. Wajib tinggalkan link entry korang di ruang komen 
  7. Copy senarai sponsor dalam entry uolls and LIKE for pages or FOLLOW for blog

"1st Giveaway by Anis and Aina"

Posted by: Eyfa Zalifa 1 doakan Eyfa Zalifa
 


Nak Tag:


1http://ninieazriena91.blogspot.com/
2.http://sentaphatisaya.blogspot.com/

dan semua yang singgah sini:)boleh kan3?nak j0in click the banner tau u0lss :)Nak tahu hadiahcick banner:)tak nak  gtaw sini:)hhahaha!Cuba nasib:)


Jom register Heartbeat and dapatkan banyak duit!

Posted by: Eyfa Zalifa 2 doakan Eyfa Zalifa
 
Nak duit?Nak duit?Okay,hari nie,lepas dah update my heartbeat..well,jap..before nie aku dah lama dah buat benda nie,but tak pasang kat blog nie..macam tak ada semangat..But bila baca cerita semua kawan2 yang ada heartbeat,dapat duit banyak2,rasa tertarik pulak..Excited tau..Korang excited tak?Tak?Okay,excited sekarang :)Dahlah..cerita dulu ek .. 1.2.3 go!

Pernah dengar pasal Heartbeat?Rasanya ramai blogger tahu pasal heartbeat nie..Heartbeat nie sebenarnya dia tawarkan one pakej Affiliate di mana  kita perlu mempromosikan link affiliate kita tu kepada orang lain dan kita akan dapat duit sekiranya orang lain register atau beli barang menggunakan link yang kita punya...Best ngak?Senang kan?Now faham tak?Kalau nak harapkan Nuffnang,susah sikit..Lagi2 macam i nie.Huhu..


Macam mana nak buat duit dengan Heartbeat nie?


Mesti tanya!Aku dah tahu dah!Haha!Okay,ada banyak cara sebenarnya..Antaranya:


Refer Friend untuk Register


Korang just refer friend korang untuk register..Maksudnya,korang perlu promote link affiliate korang tu dan mengajak kawan-kawan korang join Heartbeat.So,setiap ahli baru yang daftar guna link korang tu,korang akan dapat RM2.Contoh link affiliate tu adalah:


http://heartbeat.my?rid=16204




Bayangkan kalau : 100 orang x RM2 =RM200!!!Wow!Hebat kan..paling tak pun,10 orang je,dapat RM20..ye tak?Alah!Korang just kena promote sini sana je..Apa susahnya.


Korang boleh promote melalui group-group blogger di Facebook.Kan banyak group.Antara groupnya:


-Sahabat Blogger


-Kami Bloggers Smart


-Diari Sahabat Blogger


-Mr. and Mrs. Bloggie dan banyak lagi..lebih kurang 10 yang aku tahu.Nak tahu lebih lanjut pasal group,just comment sini and tanya.Okay,sambung balik.Jika anda semua bekerja keras untuk dapatkan duit dengan cara yang senang seperti ini,anda akan beroleh kejayaan.Tiada usaha,tiada kejayaan.Anda boleh juga meletakkan link tersebut di tempat-tempat yang anda rasa orang akan tertarik untuk click link tersebut.


Seterusnya,


Banner/Text Link Clicks


Anda tahu apa itu banner/text click links bukan?Tak tahu?OK ya,ini adalah banner..



Kalau ada yang click?Ha!Senang je kan?Cara ini senang sahaja.Kiranya kalau pay per click ok.Anda akan dibayar jika ada orang click banner/text link anda itu.1 click anda akan dibayar sebanyak RM0.04.Rasa sikit sangat?Memang rate dia sikit,tetapi ok tau sebab lama-lama menjadi bukit kalau ada usaha untuk memajukan blog seperti selalu blogwalking dan upkan trafik blog anda.Maka tentunya ada yang click.Kena ada strategi.Ya,itu penting.

Sekarang,oleh sebab aku dah selesai pasang heartbeat kat blog aku nie,aku nak citer something.

Apa yang aku nak capai melalui Heartbeat a.k.a Degupan Jantung :) ?

Aku bercadang nak cari 50 orang yang refer heartbeat melalui link aku.So,ini bermakna aku boleh dapatkan 50 x RM2=RM100.Alhmdullilah! Cukup sangat!Bersyukur sangat kalau ada yang baik hati tolong click iklan kat blog aku yang tak seberapa nie.Anda click,saya click jugak.Tentunya tolong-menolong k.Just kalau dah click iklan,jangan malu2,jangan segan2 untuk bagitahu yang anda click.Saya janji,saya akan click balik.Okay,emotional plak.Sambung balik.

Kena bayar ke kalau nak join Heartbeat yang interesting sangat-sangat nie?

TIDAK!Langsung tak payah bayar!Semuanya PERCUMA!Kita dah susah payah promote Heartbeat,so kita yang kena dapatkan duit.Betul atau tak?Siapa yang berusaha,dia yang akan dapat buahnya.I main ubah.Okay,dah.Sambung.*credit to 



http://www.2dayblogger.com/
*

Langkah2 yang easy sangat2!!!

Langkah 1:

Korang perlu ke link nie:SINI

atau click je banner di atas tadi itu.

Langkah 2:

Click di mana arrow itu ditujukan.


Selesai anda click,anda akan berada di laman Heartbeat seperti di atas tadi.Kemudian,anda akan terjumpa perkataan Let Us Start?Jumpa tak?Ya,seperti di gambar di atas.

Langkah 3:

Anda click di mana ada kotak merah itu.Kemudian,anda isi maklumat anda seperti yang diminta.




Langkah 4:

Setelah dah register dengan jayanya,anda akan menjumpai sebuah menu baru.menu baru itu ialah 

MY HB!Affiliate.Jadi.tunggu apa lagi?Click 



Langkah 5:

Pertamanya anda kena dapatkan code ad untuk dipasang di blog anda.Maka untuk itu anda tengok gambar di bawah.


Click GET A CODE tu.Dan pilih jenis banner/text link yang anda inginkan untuk blog anda.

Kemudian,teruskan ke Dashboard>Design>Page Element>Add a Gadget>HTML/JAVASCRIPT.Pate code banner/text link anda itu dan Save!Done!Tahniah!

Lepas tu,korang promote lah korang punya Heartbeat tu.

Status 
Glitterati Nuffnang akan dipengaruhi ke dengan Heartbeat?



The answer is NO!Tidak sama sekali.So jangan risau dengan nie k.So,anda semua..dah faham ke?Huhuhu..Tunggu apa lagi sayang?Jom DAFTAR HEARTBEAT hari ini ye dengan saya!







Duit baru yang BANK NEGARA keluarkan

Posted by: Eyfa Zalifa 0 doakan Eyfa Zalifa




Gambar Duit Kertas Baru | Gambar Duit Syiling Baru | Gambar Duit Kertas RM20 | Contoh Wang Kertas Baru 2012 | Wang Kertas Baru 2012

Bank Negara Malaysia (BNM) mengumumkan bahawa satu siri reka bentuk baru wang kertas dan duit syiling Malaysia akan berada dalam edaran pada awal 2012. Langkah itu dilakukan secara berkala dalam setiap tempoh 12 tahun.  Reka bentuk mata wang siri baharu itu akan mengandungi ciri-ciri yang khusus bagi Malaysia.

Siri wang kertas itu mempunyai ciri-ciri keselamatan yang lebih canggih sejajar dengan kemajuan teknologi wang kertas mutakhir ini.  Reka bentuk wang kertas siri ke-empat yang baru itu adalah untuk wang kertas dalam denominasi RM1, RM5, RM10, RM20 dan RM100.

Reka bentuk terkini wang kertas RM50 yang sudah pun berada dalam edaran sejak bulan Disember 2007 bagi memperingati Ulang Tahun Ke-50 Kemerdekaan Malaysia akan terus dikekalkan dalam edaran. Bentuk baru itu adalah siri yang ke-tiga bagi denominasi 5 sen, 10 sen dan 50 sen, kata BNM.  Siri baru wang kertas dan duit syiling ini akan berada dalam edaran bersama-sama dengan siri yang sedia ada sehingga siri tersebut dikeluarkan secara beransur-ansur dari edaran. [Bernama]





Wow!Bestnya kan3?Yang lama buat artifak..haha!xdelah..gurau jea..colourful my purse nanti..yang oren tu sweet je:)

P/S:Okey,before that,bagi mereka yang birthday someone special dah dekat ke,christmas ke,sambutan yang penting ke,sajer2 ke..haha!Sila click di bawah untuk hadiah free gift dan duit banyak2..

Footprint sini:)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

WHATEVER I THINK Copyright © 2010 Design by Ipietoon Blogger Template Graphic from Enakei