Duit baru yang BANK NEGARA keluarkan

Posted by: Eyfa Zalifa
Gambar Duit Kertas Baru | Gambar Duit Syiling Baru | Gambar Duit Kertas RM20 | Contoh Wang Kertas Baru 2012 | Wang Kertas Baru 2012

Bank Negara Malaysia (BNM) mengumumkan bahawa satu siri reka bentuk baru wang kertas dan duit syiling Malaysia akan berada dalam edaran pada awal 2012. Langkah itu dilakukan secara berkala dalam setiap tempoh 12 tahun.  Reka bentuk mata wang siri baharu itu akan mengandungi ciri-ciri yang khusus bagi Malaysia.

Siri wang kertas itu mempunyai ciri-ciri keselamatan yang lebih canggih sejajar dengan kemajuan teknologi wang kertas mutakhir ini.  Reka bentuk wang kertas siri ke-empat yang baru itu adalah untuk wang kertas dalam denominasi RM1, RM5, RM10, RM20 dan RM100.

Reka bentuk terkini wang kertas RM50 yang sudah pun berada dalam edaran sejak bulan Disember 2007 bagi memperingati Ulang Tahun Ke-50 Kemerdekaan Malaysia akan terus dikekalkan dalam edaran. Bentuk baru itu adalah siri yang ke-tiga bagi denominasi 5 sen, 10 sen dan 50 sen, kata BNM.  Siri baru wang kertas dan duit syiling ini akan berada dalam edaran bersama-sama dengan siri yang sedia ada sehingga siri tersebut dikeluarkan secara beransur-ansur dari edaran. [Bernama]

Wow!Bestnya kan3?Yang lama buat artifak..haha!xdelah..gurau jea..colourful my purse nanti..yang oren tu sweet je:)

P/S:Okey,before that,bagi mereka yang birthday someone special dah dekat ke,christmas ke,sambutan yang penting ke,sajer2 ke..haha!Sila click di bawah untuk hadiah free gift dan duit banyak2..

0 doakan Eyfa Zalifa:

Post a Comment

TERIMA KASIH KERANA KOMEN YA :)Really appreciate it..

Footprint sini:)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

WHATEVER I THINK Copyright © 2010 Design by Ipietoon Blogger Template Graphic from Enakei