Jom register Heartbeat and dapatkan banyak duit!

Posted by: Eyfa Zalifa
 
Nak duit?Nak duit?Okay,hari nie,lepas dah update my heartbeat..well,jap..before nie aku dah lama dah buat benda nie,but tak pasang kat blog nie..macam tak ada semangat..But bila baca cerita semua kawan2 yang ada heartbeat,dapat duit banyak2,rasa tertarik pulak..Excited tau..Korang excited tak?Tak?Okay,excited sekarang :)Dahlah..cerita dulu ek .. 1.2.3 go!

Pernah dengar pasal Heartbeat?Rasanya ramai blogger tahu pasal heartbeat nie..Heartbeat nie sebenarnya dia tawarkan one pakej Affiliate di mana  kita perlu mempromosikan link affiliate kita tu kepada orang lain dan kita akan dapat duit sekiranya orang lain register atau beli barang menggunakan link yang kita punya...Best ngak?Senang kan?Now faham tak?Kalau nak harapkan Nuffnang,susah sikit..Lagi2 macam i nie.Huhu..


Macam mana nak buat duit dengan Heartbeat nie?


Mesti tanya!Aku dah tahu dah!Haha!Okay,ada banyak cara sebenarnya..Antaranya:


Refer Friend untuk Register


Korang just refer friend korang untuk register..Maksudnya,korang perlu promote link affiliate korang tu dan mengajak kawan-kawan korang join Heartbeat.So,setiap ahli baru yang daftar guna link korang tu,korang akan dapat RM2.Contoh link affiliate tu adalah:


http://heartbeat.my?rid=16204




Bayangkan kalau : 100 orang x RM2 =RM200!!!Wow!Hebat kan..paling tak pun,10 orang je,dapat RM20..ye tak?Alah!Korang just kena promote sini sana je..Apa susahnya.


Korang boleh promote melalui group-group blogger di Facebook.Kan banyak group.Antara groupnya:


-Sahabat Blogger


-Kami Bloggers Smart


-Diari Sahabat Blogger


-Mr. and Mrs. Bloggie dan banyak lagi..lebih kurang 10 yang aku tahu.Nak tahu lebih lanjut pasal group,just comment sini and tanya.Okay,sambung balik.Jika anda semua bekerja keras untuk dapatkan duit dengan cara yang senang seperti ini,anda akan beroleh kejayaan.Tiada usaha,tiada kejayaan.Anda boleh juga meletakkan link tersebut di tempat-tempat yang anda rasa orang akan tertarik untuk click link tersebut.


Seterusnya,


Banner/Text Link Clicks


Anda tahu apa itu banner/text click links bukan?Tak tahu?OK ya,ini adalah banner..



Kalau ada yang click?Ha!Senang je kan?Cara ini senang sahaja.Kiranya kalau pay per click ok.Anda akan dibayar jika ada orang click banner/text link anda itu.1 click anda akan dibayar sebanyak RM0.04.Rasa sikit sangat?Memang rate dia sikit,tetapi ok tau sebab lama-lama menjadi bukit kalau ada usaha untuk memajukan blog seperti selalu blogwalking dan upkan trafik blog anda.Maka tentunya ada yang click.Kena ada strategi.Ya,itu penting.

Sekarang,oleh sebab aku dah selesai pasang heartbeat kat blog aku nie,aku nak citer something.

Apa yang aku nak capai melalui Heartbeat a.k.a Degupan Jantung :) ?

Aku bercadang nak cari 50 orang yang refer heartbeat melalui link aku.So,ini bermakna aku boleh dapatkan 50 x RM2=RM100.Alhmdullilah! Cukup sangat!Bersyukur sangat kalau ada yang baik hati tolong click iklan kat blog aku yang tak seberapa nie.Anda click,saya click jugak.Tentunya tolong-menolong k.Just kalau dah click iklan,jangan malu2,jangan segan2 untuk bagitahu yang anda click.Saya janji,saya akan click balik.Okay,emotional plak.Sambung balik.

Kena bayar ke kalau nak join Heartbeat yang interesting sangat-sangat nie?

TIDAK!Langsung tak payah bayar!Semuanya PERCUMA!Kita dah susah payah promote Heartbeat,so kita yang kena dapatkan duit.Betul atau tak?Siapa yang berusaha,dia yang akan dapat buahnya.I main ubah.Okay,dah.Sambung.*credit to 



http://www.2dayblogger.com/
*

Langkah2 yang easy sangat2!!!

Langkah 1:

Korang perlu ke link nie:SINI

atau click je banner di atas tadi itu.

Langkah 2:

Click di mana arrow itu ditujukan.


Selesai anda click,anda akan berada di laman Heartbeat seperti di atas tadi.Kemudian,anda akan terjumpa perkataan Let Us Start?Jumpa tak?Ya,seperti di gambar di atas.

Langkah 3:

Anda click di mana ada kotak merah itu.Kemudian,anda isi maklumat anda seperti yang diminta.




Langkah 4:

Setelah dah register dengan jayanya,anda akan menjumpai sebuah menu baru.menu baru itu ialah 

MY HB!Affiliate.Jadi.tunggu apa lagi?Click 



Langkah 5:

Pertamanya anda kena dapatkan code ad untuk dipasang di blog anda.Maka untuk itu anda tengok gambar di bawah.


Click GET A CODE tu.Dan pilih jenis banner/text link yang anda inginkan untuk blog anda.

Kemudian,teruskan ke Dashboard>Design>Page Element>Add a Gadget>HTML/JAVASCRIPT.Pate code banner/text link anda itu dan Save!Done!Tahniah!

Lepas tu,korang promote lah korang punya Heartbeat tu.

Status 
Glitterati Nuffnang akan dipengaruhi ke dengan Heartbeat?



The answer is NO!Tidak sama sekali.So jangan risau dengan nie k.So,anda semua..dah faham ke?Huhuhu..Tunggu apa lagi sayang?Jom DAFTAR HEARTBEAT hari ini ye dengan saya!







2 doakan Eyfa Zalifa:

Balqis Azhar on 23/12/11 9:16 PM said...

nak try nak try !

Bud@k L0lip0p on 21/5/12 7:44 AM said...

tanya skit..he..cmne nk buat image mcm langkah 2 n 3?

Post a Comment

TERIMA KASIH KERANA KOMEN YA :)Really appreciate it..

Footprint sini:)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

WHATEVER I THINK Copyright © 2010 Design by Ipietoon Blogger Template Graphic from Enakei